San de Costa

Mijn naam is San de Costa, instructeur Combi Sport.

Toen ik tien jaar geleden, met mijn vierde hond Kemba op een hondenschool in Eindhoven begon te trainen is mijn interesse voor het instructeurs vak begonnen. Dankzij deze hondenschool en hun geloof in mijn kunnen ben ik begonnen met mijn eerste instructeurs opleiding. Dat was pas het begin van een lange weg die voor me lag. Samen met Kemba, mijn Oud Duitse Herder, heb ik heel veel mooie ontdekkingen mogen doen over hoe je een bijzondere vriendschap kan opbouwen met zo’n prachtige hondenvriend die bij je in huis komt te wonen. Zij heeft mij veel inzicht gegeven in het aanleren van gedrag en het plezier dat je kunt hebben door samen te werken met je hond.
  
Samen werken met je hond is ontstaan omdat ik ervan overtuigt ben dat iedereen de gave heeft om samen met je hond te werken, als wij hen maar niet overvragen. Als wij hen kunnen en willen zien als individuen die niet allemaal hetzelfde lesje kunnen leren op dezelfde manier. Als wij proberen een beetje in de huid van dit dier te kruipen en hem te respecteren voor wie en wat hij is. Ik heb gemerkt dat je er zo veel voor terug krijgt. De vriendschap van deze dieren voor ons is onbetaalbaar. Ik nodig je uit om samen met mij en mijn collega Michel een stukje mee te lopen op die weg.

 

 Kemba                                                                                         Imani                                                             

 Een leuk spelletje om de Sticky Touch aan te leren                                                   Aandacht voor de baas