Mac   31-3-2019

Mac is een Cavalier King Charles-spaniël, hij is de jongste spruit van Frans en Marlies. Het is een echte gezelschapshond hij vindt het fijn om mensen om zich heen te hebben. Ze hebben een redelijke zachte vacht en lange oren een echt fotomodel. Maar het is ook een geweldig hondje voor de behendigheid wat wil Mac werken voor zijn baasje. Frans en Mac halen het beste in elkaar naar boven het is zo leuk om ze samen te zien lopen het plezier spat ervan af.
Het vrouwtje van Mac vindt het ook prachtig ze is een trouwe supporter.
Maar zeg nou zelf wie smelt er niet voor dit guitige koppie….


Senna     24-2 2018

Vandaag zetten we Senna in het zonnetje het is een Friese Stabij. Stabijs zijn erg onderzoekend een leuke eigenschap, maar tegelijk kunnen ze er ook door in de problemen komen. Haar baasje heet Petra en heeft Senna geweldig opgevoed. Senna is een vriendelijke hond en kan het met iedere hond goed vinden. Het zijn oorspronkelijk jachthonden, maar Petra is de uitdaging aangegaan om behendigheid te gaan doen. Je ziet er weinig in dit circuit. Petra had nog geen enkele ervaring in de behendigheid, maar ze zijn enthousiast erg fijn om mee te werken. Ze hebben samen nog veel te leren maar als ze met deze inzet doorgaan gaat het wel goed komen. Ze zijn beide een gezellige aanwinst bij onze hondenschool.


Nola    27-1-2019

Nola ís eigenlijk een beetje een zonnetje. Het is zo’n hondje dat achter je ogen probeert te kijken. Zo’n hondje dat, zonder opdringerig te zijn, ongelooflijk haar best doet om te begrijpen wat haar mensen van haar willen. Als ze naar je kijkt, smelt je meteen voor haar. Ze kruipt zo vanaf het begin recht je hart in. Je probeert haar duidelijk te maken dat het goed is en dat ze ook best even niet op je hoeft te letten en gewoon een beetje ondeugend pupje mag zijn. Gelukkig heeft ze dat gisteren dan ook fijn even gedaan. Lekker tikkertje spelen met Teddy. Gelukkig… Nola kan ook stout zijn. Wat een opluchting…
Nola is een erg mensgericht hondje dat het liefst heeft dat alles en iedereen bij elkaar blijft. Ze vindt het lastig als er iemand van haar ‘roedel’ opeens een andere kant uit gaat. Daarom houdt ze iedereen zo goed mogelijk in de gaten en is het nog niet zo makkelijk voor haar om te ontspannen. Gelukkig heeft ze een baasje dat in alle rust spelenderwijs met haar werkt. Een baasje met humor en heel veel geduld. Nola is echt op de juiste plek gekomen in een hele fijne, bijzondere familie, waar ze alles kan leren wat voor haar fijn en belangrijk is. Geniet maar van haar. Zij geniet van jullie.


Olly    16-9-2018

Olly is een enthousiast, vriendelijk en lief beestje. Zijn baasjes zijn weg van dit ras (King Charles-Spaniël ) ze hebben drie van deze blije dreumesen. Olly doet het erg goed in de behendigheid komt ook door het baasje….. Frans is een doorgewinterde behendigheidsloper. Ze lopen altijd met veel plezier dat stralen ze echt uit op het veld. Baasje kan alleen niet zo goed tegen de warmte en dat is jammer, vandaar dat ze zich regelmatig afgemeld hebben deze zomer. Maar nu hebben ze er weer zin in en lopen weer als een trein. Het is een leuk team, we hopen dat ze samen nog veel plezier mogen beleven van de behendigheid.
Ga lekker door en geniet van jullie maatje….. Dikke knuffel voor Olly.

 


Pip    9-9-2018


Als ik Pipje het terrein op zie lopen smelt ik meteen. Want wat hebben wij mensen veel kapot gemaakt met dit bijzonder vriendelijke ras. Want wat is het een zachtaardig en vriendelijk dier. Het bewijst maar weer hoe wij kunnen gaan generaliseren en denken dat dit dus vechthonden zijn. Nee mensen hebben er ooit (en helaas op sommige plekken nog steeds) vechthonden van gemaakt. De werkelijkheid is helaas, of moet ik zeggen, gelukkig, totaal het tegenovergestelde. Gelukkig heeft onze Pip het geluk gehad niet bij de verkeerde mensen terecht te komen en is haar werkelijke aard ten volle te zien en te lezen. Pip is een enthousiast, uiterst vriendelijk en zeer intelligent dier. Er zit geen greintje kwaad in haar. Een korte blik in die prachtige ogen en je weet precies wat je aan haar hebt. Ze is de spiegel van de baasjes. Ze heeft de humor van de ene baas en de zachtheid van haar andere baas. Zit er één niet lekker in haar vel, dan laat Pip dat meteen zien. Is alles goed, dan werkt ze als een tierelier. Komt het door de ongelooflijke liefdevolle sfeer waarbinnen zij woont? Of is ze gewoon wie ze is Pip, de babbelkous. Gek op haar bazinnetjes en het ‘oma-mens’. Heerlijk vindt ze het om te werken en liever ook niet pauzeren want de UIT knop doet het vaak niet. Maar ze leert snel en van haar genieten, kan ik dan weer genieten. Dikke knuffel voor deze schat…

 

Bobbie   10-6-2018

Vandaag heb ik Bobbie uit het houten doosje getrokken.
Als je deze zoete ‘kleuterhond’ op de foto wil zetten, weet je eigenlijk al van tevoren dat de foto geslaagd zal zijn. Wat een fotogeniek kereltje deze lieve schat. Ik heb me even zorgen gemaakt toen ik hoorde dat Bobbie ‘enigst kind’ zou worden, maar dat was totaal niet nodig. Bobbie is dezelfde rustige, bedaarde vriendelijkheid als zijn mama. Bij de kleine Holly, de baby Franse Bull, ging hij heerlijk rustig op zijn buikje liggen om zich net zo klein te maken als zij. Wat een cadeautje om op je school te hebben… Komt het door het bijzondere gezin waar hij woont? Vast heeft dat ook een stempel gedrukt op dit mooie karaktertje. Ik ben bijna blij als ik hoor dat Bobbie ook weleens stout kan zijn, al heb ik er ook wel mijn twijfels over… Anne van Weert en Maarten Posthuma ( 2 x ) gefeliciteerd!!


Bandit     20-5-2018

Deze vrolijke vriend gaat als een trein. Dat is voornamelijk te danken aan de inzet van zijn fantastische baasje. Het is niet allemaal vanzelf gegaan en er zijn heus weleens dalen geweest, maar Sandra heeft haar schouders eronder gezet en begrepen dat het even niet om het resultaat gaat, maar om het plezier. Vanaf dat moment zijn deze twee gaan groeien. Sandra is gaan stralen en Bandit wil alles voor haar doen. Ze zijn de voortrekkers in hun groepje geworden. Wie had dat gedacht. Bandit is een hele jonge hond en natuurlijk mag hij af en toe kwajongensstreken uithalen. Dat maakt hem nu juist zo innemend. Deze twee zijn elke week sterker aan het worden. Ze groeien steeds meer naar elkaar toe. Ik kan voor deze geweldige combinatie en deze prachtige vriendschap alleen maar een hele diepe buiging maken en ik weet dat ik daar niet de enige in ben!


Johnny      22-4-2018

Vandaag zetten we John in het zonnetje. John is een rustig, vriendelijk hondje. Een plezier om in de les te hebben. Als hij al kan blaffen… ik heb het nog niet gehoord. Hij is net zo vriendelijk als zijn baasje. Dit is echt een hondje dat absoluut niet met harde hand aangepakt moet worden. Er is geen hond op de school waar John het niet mee kan vinden. Hij heeft een heel bijzonder sociaal karakter. Ik denk dat Karin hem overal mee heen kan nemen. Wat een mooi dier is dit… Je bent vrijwel meteen onder de indruk van zijn intelligente, iet wat melancholische blik. Prachtig is hij om te zien. Een schilderij waardig. Met tegenzin neem ik straks afscheid van John en zijn baasje, als ze de behendigheid in gaan. Maar ik ben er van overtuigd dat John het prachtig gaat vinden om weer nieuwe dingen te leren. Want hij vindt het heerlijk om te werken met zijn baasje. Dat is John dan ook helemaal waard. Samen met zijn baasje nieuwe stappen zetten en weer een heleboel nieuwe avonturen beleven. Ik hoop deze twee nog heel lang op de school mee te mogen maken!


Kayleigh    16-4-2018

Vandaag zetten we Kayleigh in het zonnetje. Een zonnetje te maken voor deze prachtige hond is niet zo moeilijk. Er wordt weleens gezegd dat de hond en de baas op elkaar gaan lijken. Nou daar boft Kayleigh dan maar weer mee. Ze is al net zo zacht, lief en gevoelig als haar vrouwtjes baasje. (Al ken ik haar mannetjes baasje natuurlijk niet…) Wat een vriendelijke hond is dit. Maar ze heeft wel een beetje steun nodig in de wereld want die kan op haar nogal eens als overweldigend  en gevaarlijk overkomen. Dan is het zaak voor het vrouwtje om net te doen alsof ze heel stoer is en er niets aan de hand is. Dat is niet altijd even makkelijk voor Bea, want zij is immers twee precies hetzelfde als Kayleigh…

Soms vraag ik me af of het woordje ‘boos’  in het woordenboek van Bea voorkomt. En dat  stralen deze twee dan ook heel mooi uit. Vrede, Vreugde en Liefde is al wat telt in de wereld. Bea en Kayleigh zijn daar een prachtig voorbeeld van!

 

Bo    9-4-2018

Dit schattige wolkje heet Bo. Bo is eigenlijk een beetje een zonnetje. Ze werkt heel graag met haar twee vrouwtjes en ik zie de baasjes dan ook genieten van haar. Dat is precies waar ik voor sta. Samen genieten van elkaar en van de vriendschap die je hebt. Judith heeft het behoorlijk in haar vingers om op de juiste manier met Bo te werken, maar als Bo het even niet zo fantastisch doet , is wel eens even wennen. Logisch als dat zo weinig voorkomt… Bo heeft haar baasje een klein beetje verwend… Ook dan is het belangrijk om te blijven lachen en.. het is voor de andere cursisten best weleens fijn als Bo het even niet doet.  Wat een ongelooflijk intelligent en leergierig diertje is dit..

 


May-Be   25-3-2018

May-Be is een Australian Sheperd ± 11 maanden.

May-Be woont bij Anita Seuren de moeder van (Kim de Vrieze) die deze leuke sociale hond gefokt heeft. Maar het is ook een beetje onze May-Be, wij zijn regelmatig naar het nestje komen kijken dus mochten al vrij vroeg van deze pup genieten. Ook hebben we samen de puppy cursus en de gehoorzamehond 1 gevolgd.

En nu doet deze jonge dame samen met Kim de pre-agility bij ons. We gaan het rustig aan doen, totdat ze helemaal is uitgegroeid, maar ze doet alles zo makkelijk en het is een lust om haar te zien werken, en wat is deze DIVA snel. Ze vormen nu al een hecht team. We hopen dat we nog lang mogen genieten van deze heerlijke hond….. ze heeft een speciaal plekje in ons hart.


Mara   11-3-2018

Mara is een Aussie van ongeveer 1 jaar oud en Wilma is haar baasje. Het is altijd leuk om met een nieuwe combinatie te starten en vooral als ze zo fanatiek zijn. Voor mij een leuke uitdaging. Mara is een ontzettend leuk hondje en heel leergierig en aan de inzet van Wilma zal het ook niet liggen want die gaat ervoor. Samen gaan we op een leuke en verantwoorde manier de behendigheid aanleren. Wilma loopt op dit moment met een oudere hond behendigheidswedstrijden, dus behendigheid is niet helemaal vreemd voor Wilma maar er is nogal wat verandert in de loop der jaren. Met name veel zelfstandiger werken, de hond laten denken. Ik weet zeker als Wilma met deze inzet doorgaat het een goed team gaat worden. Ik heb er alle vertrouwen in……veel plezier samen.

 


Jumper         18-2-2018

Jumper is een Shelty van 9,5 jaar een leuk en enthousiast hondje, hij loopt met zijn vrouwtje Ton van Poppel.  Ze is een van onze oudste leden maar ze lopen samen nog erg leuk, echt een team. Binnen kort hebben we een wedstrijd en daar hebben ze zich ook voor ingeschreven, met de woorden de oudjes doen ook mee.  Dat waarderen wij echt wel, met de wetenschap dat ze altijd erg zenuwachtig is op een wedstrijd.  Maar ze doen echt niet onder voor de jongere generatie ze lopen wel wat minder hard, maar meestal zijn ze wel foutloos.  Ze hebben in de loop der jaren al heel wat prijsjes gewonnen.  Wij (Michel en Corrie) genieten geweldig van deze combinatie en hopen dat ze samen nog een tijdje aan de Agilty mee kunnen doen…….XX Corrie

 


Kajsa    28-1-2018

Kajsa is een Australian Sheppard van 1 ½ jaar oud, super leuke hond.

Ruim een half jaar geleden zijn Kajsa en haar baasje Per bij onze hondenschool gestart met de eerste stappen in de behendigheid. Beiden hadden geen ervaring in de behendigheid, voor mij natuurlijk een mooie uitdaging om deze combinatie wegwijs te maken in de hondensport.

Mede door zijn enthousiasme en doorzettingsvermogen hebben Per en Kajsa veel vooruitgang geboekt, Per doet er dan ook alles aan om b.v. de diverse toestellen aan te leren. B.v. de paaltjes worden in de huiskamer, met behulp van potten, pannen, en toiletrollen aangeleerd. En het resultaat mag er dan ook zijn, de eerste zes palen zijn afgelopen week genomen, grote klasse.

Ik hoop ook dat wij nog lang mogen genieten van deze leuke combinatie……. ga zo door

 


Lynn     21-1-2018

Ook Lynn en Marja zijn voor elkaar gemaakt. De zachtheid van het baasje is duidelijk ook terug te zien in Lynn. Lynn is in alles zacht en vriendelijk. Ook in het opspringen en in haar ondeugendheid. Dat maakt het wel eens lastig voor de juf en Marja, want daardoor vind je al gauw alles goed. Als Marja met haar werkt, zie je twee hartjes in haar ogen. Lynn is onweerstaanbaar. Zo mooi om te zien… Als Lynn tegen je op springt voel je het nauwelijks, je voelt een soort zachte aai tegen je aan die je graag terug geeft. Lynn is het hondje dat je laat glimlachen zodra je haar ziet. Lynn is  een hondje dat al heel snel met haar serieuze koppie in je hart dringt. Het is het hondje dat bij mij op de bank zou mogen als ik een bank had en hoogstwaarschijnlijk ook op bed… Het is het hondje dat je alleen maar kan laten glimlachen bij een vriendelijke, stoute streek. Ik kan mij niet voorstellen dat Lynn ook maar iets zal vernielen in huis, ze is zacht in alles. Maar ja… ze heeft me behoorlijk om haar pootjes gewonden… Heel veel geluk met dit prachtige lieve dier! 

 


Snoet      5-11-2017

Deze foto zegt genoeg. Smelten doe je meteen bij dit snoetje en ja, dat doet haar baasje dan ook zichtbaar. Snoet en Peter zijn twee handen op één buik, maar de baas is de baas en daar probeert Snoet weleens tussenuit te worstelen. De baas kan daar alleen maar om glimlachen want ja… hij is verliefd op zijn meissie. Heel begrijpelijk. Snoet leert snel en makkelijk en is heerlijk om in de groep te hebben. Al vraag ik me soms af wanneer ze me om gaat gooien want in haar heerlijke enthousiasme wil ze nog wel eens tegen je opspringen. Maar ze is in goede handen en dat gaat ook helemaal goedkomen. Niet aan de halsband trekken bij deze schat want dan gaat ze vanzelf spieren opbouwen daar en dat willen we niet. Bovendien heeft ze het helemaal niet nodig. Een klein beetje geduld en ze snapt vanzelf dat ze niet daar komt waar ze heen wil als ze niet fijn en gezellig met je mee loopt. En dat wil ze immers maar al te graag! Heerlijk hondje, dit prachtige Snoetje. Jullie gaan een gouden toekomst tegemoet..!


Binky    8-10- 2017

Saskia met Binky, deze combinatie is dit voorjaar begonnen met behendigheid.

Saskia heeft zich goed ingelezen in de sport, en heeft inmiddels al heel wat trainingsuren achter de kiezen. Binky is een Jack Russel van twee jaar, in het begin liep Binky nog wel eens weg, maar met de tijd is Binky zich toch gaan concentreren op het spelletje, maar het is en blijft natuurlijk een Terrier en blijft zijn streken houden. Maar je kiest niet voor niets een Terrier, ook Saskia heeft eens aangegeven “er moet iets in zitten”. Je ziet deze combi met grote stappen vooruit gaan. Saskia heeft zelfs de paardensport op de tweede plaats gezet dus dat zegt toch veel over de inzet van Saskia.

Kortom een leuke jonge combinatie waar wij heel blij mee zijn, bij Samen Werken.

Die komen er wel veel plezier met je lekker stoer ventje……..Binky.


Nicky     24-9-2017

Nicky was een unieke Cairn Terrier voor Corrie en  Michel. Ze kregen hem toen hij rond de 10 weken oud was. Hij was de laatste over van het nestje. En wat was het een kleine held! Een echte Cairn Terrier. Samen met Michel heeft hij ook fijn in de hondensport gelopen. Thuis was hij de roedelleider. Alle Cairn pups van Corrie en Michel heeft hij opgevoed. Dat kon hij super! Zelfs op zijn oude dag maakte kleine Jayden het bij hem niet klaar. Nicky heeft hem nog de normen en waarden in hondentaal geleerd! Na bijna vijftien jaar heeft Nicky nu zijn rust gevonden. Wat een leeftijd! En wat heeft hij een warm huisje gehad met heel veel liefde.

Corrie en Michel, heel veel sterkte met het verlies van jullie trouwe vriend Nicky.

 


Kate    18-9-2017

Renée is een van de doorgewinterde behendigheidsmensen die zich al jaren bezig houdt met de sport. Renée loopt op dit moment met Kate, een Mini Aussie, Kate is een bijzonder gedreven en super snel hondje. Kate is een jonge hond die haar eerste stappen gezet heeft in het wedstrijdcircuit. Renée is dan wel een snelle Border Collie gewend, maar met Kate heeft zij toch haar handen vol, de resultaten bij de wedstrijden laten wel zien dat er vooruitgang geboekt wordt. In de loop van de tijd zijn deze twee een eenheid geworden, en alle energie en tijd die in de trainingen gestoken worden vertalen zich in steeds beter wordende resultaten bij de wedstrijden. Ik ben er van overtuigd dat Renée met haar “Rooie” ver gaat komen in de behendigheid. Maar al diverse malen aangegeven, het plezier in het werken met je hondje is het aller belangrijkste en Renée heeft plezier in het werken met Kate dit is voor iedereen duidelijk zichtbaar. Blijf lekker genieten van jou snelle “Rooie” het is een toppertje.

 


Otis      10-9-2017

Dit lieve zachte beertje is misschien wel het meest rustige Tollertje dat ik ooit heb gezien. Alles wat hij uitstraalt is zachtheid, rust en vriendelijkheid. Prachtig hoe de baasjes perfect bij dit mooie diertje passen. Otis is regelmatig in dromeland op de hondenschool of gaat rustig op zijn gemak lekker een beetje liggen chillen terwijl er eigenlijk ‘gewerkt’ moest worden. Maar ach, wat geeft het, gelukkig heeft hij een huisje gevonden waar zij dat prima vinden en hem laten zoals hij is.  Hij wordt nooit opgejaagd. Ik heb nooit een baasje gezien dat ongeduldig werd en vond dat het wat sneller moest. Cornelien en Dennis genieten van deze schat en dat stralen zij elke keer opnieuw weer uit. Wat mooi dat jullie elkaar in deze wereld  zijn tegen gekomen. Een genot om te zien!


Spicky     3-9-2017 

Vandaag zetten we Spickey in het zonnetje.
Spikey is de middelste cairn terriër van Corrie Van de Lisdonk en Michel .
Spikey heeft ook fanatiek in de behendigheid gelopen wat hij ook erg graag deed nu met zijn ruim 10 jaar is hij al even met pensioen qua sport, Maar geniet volop van het lekker wandelen wat hij heerlijk alleen kan vind hij zelf. Overal snuffelen en lekker rollen in het gras! Hij word heerlijk verwend met koekjes en lekker hond zijn. Ik denk dat hij geen beter huisje kan hebben als bij Corrie en Michel........


Vip    28-8-2017

Vandaag zetten we Vip in het zonnetje. Deze prachtige, gevoelige en onzekere beer heeft het maar getroffen met het gezin waarin hij terecht is gekomen. Zij voelen perfect aan hoe het met Vip gaat en dat is niet altijd even makkelijk voor hen. Vip woont met  mensen die net zo zacht en mooi in het leven staan als hij en dan wil je weleens een handvat nodig hebben om niet om te waaien. Nooit heb ik een baasje gezien die zoveel heeft geleerd in zo’n korte tijd. Nienke mag dan ook vandaag samen met haar bijzondere vriendje Vip in het zonnetje staan. Elke week zie ik deze twee groeien in hun vriendschap en respect naar elkaar. Er zijn heus weleens vraagtekens en vragen over en weer, maar zij zoeken samen keer op keer naar de juiste weg. Het is een plezier om te zien hoe jullie met en van elkaar leren. Dit is Samen Werken met je Hond!!!


Brianne   10-7-2017

Brianne is een aussie van Wim en Wil van dongen, dat is toch wel het ras waar hun voor zijn gevallen. Ze hebben er diverse gehad en nu hebben ze weer zo’n kanjer. Ook zijn ze altijd bezig om de hondjes wat te leren maar wel op een positieve manier. Wim heeft met al zijn honden goede resultaten bereikt er zijn veel prijzen behaald. Met Brianne eerst de gehoorzaamheid in en ook speuren doet ze geweldig. Maar nu toch weer voor de behendigheid gekozen het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Er is veel verandert in de loop der jaren wat qua aanleren van de behendigheid maar ze pakken het samen goed op, het is een leergierig hondje. In die korte tijd dat ze nu behendigheid doen, gaat het al super goed het is een echt team . Die twee komen er wel, een erg leuke combinatie.

Fijn om mee te werken…… trots op die kleine rooie.


Snowy    3-7-2017

Snowy is een Border-Collie die al enige tijd behendigheid loopt, samen met Claudia. Ze gaan samen naar diverse wedstrijden, ze lopen in de C klasse bij de FHN en Raad van Beheer. Bij de trainingen kun je zien dat deze combi helemaal op elkaar zijn ingespeeld, dit uit zich dan ook in de behaalde prijzen die Claudia en Snowy mee naar huis hebben gesleept. Het is prettig werken met dit tweetal, en laten we hopen dat Snowy nog velen jaren meekan in de sport wat dat verdiend hij …..die knapperd!!!!!


Jessy     26-6-2017

Jessy is een Mechelse herder en één van de jonge honden binnen onze vereniging, Carool is een man die al vele jaren bezig is met de hondensport, in het verleden is hij ook actief geweest in de Agility, heeft politiehonden opgeleid en ook in de gehoorzaamheid heeft Carool zijn sporen verdiend. Jessy is actief in de behendigheid en gehoorzaamheid.

Hetgeen wat aangeleerd wordt in de gehoorzaamheid, komt ook goed van pas in de behendigheid. Jessy laat in al haar bezigheden zien dat zij een werklustig en leergierig hondje is, pakt de haar aangeboden oefeningen snel op en wil heel graag werken voor haar baasjes, en nog het aller belangrijkste is dat zij hier plezier in heeft. Ik ben ervan overtuigt dat Carool ook in de behendigheid veel gaat bereiken met Jessy,  blijf lekker door trainen met Jessy en geniet van deze heerlijke hond.


Beauty     11-6-2017

Quirijn van Dongen traint al geruime tijd met Beauty, een border collie

Beauty is, zoals wij dat noemen, een lease hond dus niet Quirijn zijn eigen hond. Dat maakt het voor Quirijn zeker niet makkelijk, komt nog bij dat de eigenaars van Beauty ook behendigheid trainen.

En nog een bijkomstigheid is dat er met Beauty voor aanvang van elke training enkele oefeningen gedaan moeten worden, dit op advies van zijn therapeut, Quirijn is hier heel consequent in en petje af je moet het toch maar doen. Je kunt hier uit concluderen dat Quirijn staat voor verstandig en verantwoord trainen.

Ook is het bijzonder knap wat Quirijn al bereikt heeft met Beauty, want probeer maar eens een band op te bouwen met een hond die je maar 1x in week ziet. Maar alle lof voor Quirijn hij doet het super goed.

Leuk dat ook jij bij ons bent komen trainen, het is fijn om met jullie te werken.

Ga lekker zo door…… jullie doen het super    Rebbel    29-5-2017

Baasje Els heeft wel iets over zich afgeroepen toen ze de naam Rebbel koos, en gezien de betekenis van Rebbel… ‘kletser’, ‘Oproer maken’… En dat kan Rebbel nog al eens waarmaken
Rebbel vindt het moeilijk als zijn vrouwtje te ver van hem vandaan is en dan komt de betekenis van zijn naam helder en duidelijk tot uiting. Er word met klare taal verkondigt dat het echt niet de bedoeling is dat het vrouwtje uit zicht is. Maar ach, we hebben nog e...en heel leven voor ons en als we veel aandacht gaan besteden aan de rust en de aandacht voor Els, dan komt het toch helemaal goed. De band is overduidelijk en het plezier ook en dan ben je toch al halverwege..? Jullie kunnen zo’n immens veel plezier maken in dit honden/mensenleven als je je goed realiseert wat jullie het toch maar met elkaar hebben getroffen. Heel veel geluk toegewenst en dat lacht jullie toe..!


Enzo   21-5-2017

Deze dappere vent heeft het maar getroffen met zijn baasjes. Alles hebben ze voor hem over, deze schatten van mensen.  Met zijn dubbele hernia mag hij helaas geen behendigheid meer doen, maar wat doet hij het goed in de les. Natuurlijk passen we de oefeningen vaak aan en heeft Enzo ook wel een en ander te vertellen. Dat doet hij heel vermakelijk met zijn innemende volhardende karakter. Zijn vrouwtje heeft soms veel geduld nodig om hem ervan te overtuigen dat we het toch echt niet op zijn manier gaan doen.  En gelukkig heeft ze dat geduld ten overvloede en ook nog eens een flinke portie humor.  Enzo is een grappige clown die al gauw je hart steelt met zijn schattige geluidjes. Enzo hou je niet snel voor de gek. Hij is behoorlijk slim en je moet alert zijn wil je je niet door hem in de maling laten nemen. .


Sara    13-5-2017

Saar is een Cairn Terrier van 2,5 jaar oud.
 
Zij is een van onze beginnende hondjes, haar baasje Jan Broos heeft wel de nodige ervaring met de Cairn Terrier en de behendigheid maar toch wordt Jan regelmatig verrast door de streken van Saar bij de trainingen.
Saar is een levenslustig en leergierig hondje, werkt hard bij de trainingen. Wel wil zij nog ondersteund worden door Jan, als de aanwijzingen richting Saar niet duidelijk genoeg zijn maakt zij dit duidelijk door Jan in de handen of benen te bijten. Enkele weken geleden was Jan niet helemaal duidelijk waardoor Saar Jan even in de kuiten beet, Jan riep verontwaardigd “zij bijt mij en dat vind ik niet prettig”. Daarop heb ik Jan uitgelegd wat Saar eigenlijk duidelijk wou maken, nu is het voor Jan ook duidelijk wat Saar wil zeggen met deze actie.
Ook Jan en Saar zie je groeien in de behendigheid, Saar heeft wel eens haar moment van “ik ga mijn eigen ding doen” (vooral als  Corrie de bak inkomt) maar wanneer het moet staat Saar klaar om haar “mannetje” te staan bij de training. Jan groeit steeds meer in zijn rol van handler wordt steeds duidelijker richting Saar, waardoor deze combi leuke dingen laat zien.
Daarom Jan, ga zo door met Saar en heb vertrouwen in haar, jullie gaan nog een heel eind komen op deze manier.
Kei leuk hondje die Saar.

Noah    23-4-2017

Noah heeft een speciaal plekje in mijn hart omdat zij een aantal weken in mijn huisje ‘heeft gehangen’ als fotomodel. Ik heb haar een tijd geleden mogen schilderen, als cadeau voor de baas. Daardoor ken ik haar intens lieve en bijzondere blik zo goed. Je kan verdrinken in haar ogen en steeds weer het idee hebben dat je haar moet troosten. Noah is van ver gekomen. Ze had er bijna niet meer geweest. Maar dankzij haar fantastische baasjes is ze nog bij ons en kan ik vrijwel wekelijks van haar genieten. Ik kan me de foto nog herinneren van haar vrouwtje op de grond naast haar zieke vriendin vlak na de operatie. Bij elkaar zijn, door dik en dun. Mooi, lief bijzonder dier. Je lijf is zo groot maar je hart is zo klein en al gauw overvol. Ook jij doet me denken aan je vrouwtje met ook al zo’n klein hartje. Wat hebben jullie een mooie weg samen te gaan


Bodhi    17-4-2017

Bodhi zet ik vandaag met heel mijn hart in het zonnetje. Samen met Ellen ben ik haar ongeveer 8 jaar geleden gaan halen bij de fokker. Vanaf dat moment was het ‘aan ’ tussen Bodhi en mij. Dat gaf af en toe weleens problemen want Bodhi is nogal eens tegen mijn lip aan gesprongen. Wat een enthousiaste hond is dit toch… Lijkt ze op haar baasje.. ik dacht het misschien wel. Alle twee kleine hartjes. Niet te ruw aanpakken en alle twee gelukkig als zij liefdevolle en begripvolle mensen tegen komen. Genieten is het van het genieten van deze twee schatten. Ik hoop dat jullie nog heel erg lang van elkaar kunnen blijven genieten. Dikke knuffel Bodhi, je maakt jou mensenvriendin zo ongelooflijk gelukkig!

 


Bolt    10-4-2017

Deze week gaan wij Boldi in het zonnetje zetten.

Bolt een grote knuffelbeer, met een klein hartje. Staat altijd klaar om een knuffel te ontvangen om dan vervolgens lekker uit zijn dak te gaan, poten stampen en zijn achterwerk in de ronde gooien, genieten met volle teugen.

Er is al meerdere keren van Bolt geroepen “die is te lomp om behendigheid of Hoopers te trainen. Maar niets is minder waar, door de vasthoudendheid van Kim in de trainingen hebben zij al een respectabel niveau bereikt in de sport.

Bij de Asca heeft Bolt tijdens zijn eerste wedstrijd al een aantal prijzen bij elkaar gelopen en heeft de tegenstander doen verbazen met zijn inzet en kunde. Bij de eerste officiële FHN wedstrijd heeft hij ook leuke stukken laten zien, ook minder mooie stukjes maar ook dat hoort bij de sport, overkomt ons allemaal, en geloof me de resultaten gaan verbeteren.

Maar hoe dan ook het blijft een lust om te werken met deze combi, en Kim, blijf vertrouwen en geloof houden in je rooie beer het gaat goed komen met jullie……We love that cute Red


Roos    27-3-2017

Deze week zetten wij Roos, de Bordercollie van Monique en Lars, in het zonnetje.

Roos heeft, door een oude blessure, beperkingen in de behendigheid. Maar met de werklust van Roos is helemaal niets mis, het is een zeer gedreven hondje dat ondanks haar beperkingen graag wil werken voor haar baasje Monique. En de ervaring die Roos heeft in de behendigheid komt nu goed van pas om de “onervaren” Monique op weg te helpen, regelmatig wordt Monique door Roos door het parcours geleidt en geeft zij aan “zo gaan wij het doen”.

Daarom zie je maar weer dat de behendigheid gelopen wordt door de combinatie, Monique en Roos blijven van elkaar leren, en beleven zichtbaar met veel plezier van het uurtje samen trainen.

Het is heel fijn te zien dat Roos, ondanks haar beperkingen, toch nog de gelegenheid krijgt van Monique en lars om bezig te zijn in de sport. Daarom, Monique en Lars, hoop ik dat jullie nog veel plezier en gezonde jaren gaan beleven met Roos.


Chucky   19-3-2017

Waar zullen we eens beginnen met kleine Chuckymucky Chucky is de jongste Cairn terrier van Corrie en Michel. Ze hebben veel liefde voor het ras en zodoende hebben ze er 3. Michel traint fanatiek al jaren in de behendigheid, maar Chucky is wel een grote uitdaging geweest. Een echte Cairn en dus een tikje eigenwijs. Een training hebben; 2 sprongen mogen doen en dan zat het er weer op. En dit was niet 1x haha Chuckymucky was een volhouder, maar Michel ook en kijk eens aan! Ze gaan als een speer! En wat een mooi team samen. Ze zullen het nog ver schoppen in de behendigheid en we genieten om naar deze combinatie te kijken! Geduld wordt beloond ! Dus Michel Lekker doortrainen en tja soms komt het Cairn gedrag even naar boven, maar dat mag de pret niet drukken .. En Corrie is trouw met haar koekjes. Dus zeker niet mee stoppen Corrie dat is kleine Muck nu gewend.


Tess    12-3-2017

Zoals wij zo vaak zien is Tess een zeer gedreven bordercollie die met veel plezier bezig is met de hondensport, met name de behendigheid. Tess is een slim en gedreven hondje, daagt Claudia regelmatig uit om alles uit de kast te halen om haar bepaalde technieken aan te leren

Al enkele jaren is Claudia met de behendigheid bezig, in de tijd dat Targo, ook een bordercollie van Claudia, in de behendigheid actief was had zij haar handjes vol om haar aandacht te verdelen tussen Targo en Tess. Jammer genoeg heeft Targo een blessure opgelopen en moest gedwongen gaan stoppen met de sport.

Dit heeft wel tot gevolg gehad dat nu alle aandacht en inspanningen in de trainingen en wedstrijden naar Tess uitgaan.

Regelmatig zijn Claudia en Tess te vinden bij wedstrijden, trainingen dit alles om op een hoger niveau te komen. Maar de inzet wordt wel beloont, wij zien Claudia en Tess groeien in de sport.

Daarom Claudia, ga door op de manier zoals je nu bezig bent, en blijf genieten van de sport en van je honden.


Dylan    5-3-2017

Dylan vindt de wereld soms een beetje te groot. Dan kruipt hij bijna in de ogen van zijn vrouwtje, Ton van Poppel, om haar te laten merken dat hij toch echt wel een beetje steun kan gebruiken. Dat maakt het moeilijk voor Dylan om naast haar te gaan zitten want potdorie, dan kan hij haar niet aankijken en dat is moeilijk voor Dylan. Dylan zit het liefst recht voor Ton zodat hij in haar ogen kan verdrinken. Zijn vrouwtje heeft een aantrekkingskracht op hem als een magneetje dus als ze een stukje van hem weg is, laat Dylan zijn onrust merken door haar wat onzeker terug te roepen. Je kan goed merken als het goed gaat met Ton, want dan gaat het ook goed met Dylan. Zij is zijn alles en ‘samen werken’ is dan ook zijn lust in zijn leven. Dylan heeft af en toe een bemoedigende blik nodig als er teveel ruimte zit tussen hem en zijn vrouwtje zodat hij meer gaat vertrouwen dat zij er net zo is voor hem als hij er voor haar is. Jullie zijn een prachtige spiegel voor elkaar. Heel mooi om te zien. Samen sterk, samen wat meer de wereld vertrouwen. samen genieten. Zo’n vriendschap zie je maar zelden tussen twee mensen. Ik weet zeker Ton, als je wat meer (zonder woorden) met Dylan praat, ook als je niet bij hem in de buurt bent, hij zal je verstaan want hij luistert altijd naar jou. Koester deze mooie vriendschap…..


Saartje     20-2-2017

Ze was in principe vorige week uit het doosje van San getrokken maar we hadden eerlijk gezegd nog geen foto van haar. Daar we afgelopen zaterdag hoorde dat Saartje 20 feb een jaar word (dus vandaag) zetten we haar nu in het zonnetje, heeft toch zo moeten zijn. Saartje is een leuke Border-Collie, het is werklustig hondje. Zij wordt door haar baasjes Lars en Monique flink bezig gehouden.

Saartje is actief in de gehoorzaamheid en behendigheid, Lars gaat voor de behendigheid. Maar als Lars een keertje afwezig is neemt Monique het graag over. Saartje laat in al haar bezigheden zien dat zij een leergierig hondje is, pakt de haar aangeboden oefeningen snel op en wil heel graag werken voor haar baasjes, en nog het aller belangrijkste is dat zij hier veel plezier in heeft .

Monique en Lars knap wat jullie in korte tijd al bereikt hebben met Saartje, hou dit vol en blijf met veel plezier werken met Saartje. Saartje gefeliciteerd en een dikke knuffel van Samen Werken..


Kibo   13-2-2017 

Kibo is een kleine lieve, leuke dondersteen vol met werklust en energie, altijd bezig met het bedenken van katte kwaad en ook Kibo houdt de naam hoog van de Cairn Terriër, deze staan namelijk bekend om het uithalen van kattenkwaad. Kibo is al diverse jaren druk in de behendigheid, en heeft daar al heel mooie dingen bereikt. Met haar ondeugende streken houdt zij haar baasje, Conny, scherp. Het is alom bekend dat de Cairn Terrier niet de hond is om “even” behendigheid mee te gaan lopen, het vraagt extra tijd en energie om dit ras zover te krijgen, maar als alles op zijn plaats is gevallen gaan zij er ook voor en kunnen zij heel behoorlijk met de concurrent wedijveren. Daarom alle respect voor Kibo en Conny, en vooral voor Conny die al enige tijd, geduld en doorzettingsvermogen opbrengt om Kibo op een hoger niveau te krijgen in de behendigheidssport. Conny en Kibo heel veel succes, jullie zijn een leuk team, het belangrijkste heb veel plezier en geniet van elkaar..


Noa     30-1-2017

Noa, een leuke Border Collie die graag wil werken voor het vrouwtje. Noa vormt met haar baasje Nicolien een leuke en leergierige combinatie, de enige die Noa uit haar ritme kan krijgen is Hans, de vriend van Nicolien. Komt tijdens het trainen Hans in beeld dan moet Noa contact zoeken met Hans en staat de behendigheid heel even op de tweede plaats. In de tijd dat Noa bij “Samen Werken” traint zie je steeds weer vooruitgang, daarom Nicolien geloof in jezelf en heb vertrouwen in Noa..


Rocky     11-12-2016

Rocky heeft een vrouwtje dat erg gedreven is in de behendigheid. Rocky is een geweldige lieve hond die je met een zachte hand moet aanpakken, en duidelijk moet begeleiden dan heeft hij alles voor zijn vrouwtje over. Ze zijn goed bezig samen, ze gaan echt stappen vooruit. Aan aandacht heeft Rocky geen gebrek, kroelen en bij het vrouwtje op schoot, lekker mee op vakantie dus hij word lekker verwend. Dus al met al een geweldig team…. Love for life.


Kemba     6-12-2016 

Vandaag zetten we met zijn allen Kemba in het zonnetje. Speciaal voor haar tiende verjaardag en ook San omdat ze zo'n kanjer is. Ik ken Kemba al heeeeel lang en ook San dus en vind dat ze dit echt verdient hebben. Ze vergeet zich vaak en denk erg aan anderen. Vandaag is de dag om aan hun te denken. deze is voor jullie!.


Vito  27 -11-2016

Vito zit een beetje in mijn hart. Misschien juist omdat zij zo verschrikkelijk haar best doet. Ik zie haar ploeteren met te begrijpen wat er van haar verwacht wordt. Helaas heeft zij een lijntje met een vorig leven waarin zij niet helemaal tot haar recht heeft mogen komen. Om dat zij daar zo verkeerd is begrepen wil ze alles uit dit leven halen en dat is wel eens moeilijk te sturen. Ze denkt af en toe dat ze maar weinig tijd heeft en is daarom soms heel erg druk. Ze wil naar alle vier haar mensenbaasjes luisteren en die spreken nog weleens een ‘andere taal’. Dat is soms moeilijk te begrijpen voor Vito. Vito werkt samen met Trees en gelukkig ziet Trees ook dat Vito alleen maar af en toe de fout in gaat doordat ze te veel en te graag wil. Ze gaan stapje voor stapje vooruit naar een fantastische vriendschap die van alle twee nog al eens een beetje geduld vergt. Trees geeft Vito de kans die zij ooit niet heeft gehad. Wat ben ik trots op deze twee…


Luna    21-11-2016 

In het zonnetje Deze week is Luna van Michelle van Gool uit het houten doosje met de lotjes gekomen voor wat extra aandacht, maar ik kan je vertellen dat Luna altijd in het zonnetje staat. Laatst vertelde Michelle me dat ze nog steeds verliefd is op haar meisje, kan ook niet anders want het is een verschrikkelijk leuk hondje. Wel een diva maar dat komt door Michelle ze is altijd bezig met Luna, roze strikjes, roze halsbandje in een roze doek gewikkeld en dan zegt Michelle kijk mijn kleine zeemeermin. Daarbij sporten ze ook nog samen! Al met al een geweldig team. Geniet zolang mogelijk van elkaar wat een liefde.....


Rocky     7-11-2016 

Vandaag willen wij Rocky op de voorgrond zetten. Rocky heeft zijn gouden mandje bij Wim, Vroukje en hun zoontje Joris gevonden. Hij had zich geen betere baasjes kunnen wensen. Het zijn echt dierenvrienden. Rocky is een leuk en ondeugend hondje dat heel veel plezier in het leven heeft. Ze zijn net begonnen met agility, Rocky neemt wel eens een loopje met Wim maar dat laat zien dat Rocky zich helemaal thuis voelt met hetgeen wat hem aangeboden wordt, namelijk lekker samen werken zonder druk. Rocky laat nu al heel leuke dingen zien tijdens de trainingen. Komt helemaal goed met die twee, nog veel plezier samen..


Diks       30-10-2016        

Vandaag is het podium voor Diks, maar ook een beetje voor haar baasje. Wat   Diks  en  Elly samen laten zien in alle rust en zo mooi liefdevol, maakt elke instructeur trots. Natuurlijk wordt er veel getraind, maar zonder druk en vooral omdat het zo leuk is Samen te Werken. Want dat is wat je ziet als je Diks ziet lopen met haar baasje: een intense band in vol vertrouwen, genieten van elkaar. Hoe mooi kan het zijn....


Xam    16-10-2016

Xam werd vandaag uit mijn houten doos met lotjes getrokken. Xam (mijn) bijnaam Sammetje straalt van de ondeugd, maar het is volstrekt onmogelijk om boos op hem te worden. Hij lacht het leven toe in al zijn kleuter onschuld en met zijn prachtige plooitje op zijn neus is hij onweerstaanbaar. Gelukkig heeft hij een mandje gevonden bij mensen die net zoveel humor hebben als dit heerlijke ventje. Kijk hem niet aan, want je valt als een blok voor hem! — met Ineke Stads..


Einstein      9-10-2016

Met zijn prachtig gekozen naam en zijn bijzondere mensenvriendinnetjes is hij een beetje de trots van Samen Werken Met Je Hond. Hij was bijna bestempeld als 'reactief'. Niet door hen, maar doordat hij niet altijd goed begrepen werd. Deze mooie man is slim, wat wil je met zo'n naam, en heus weleens een beetje onzeker als er iets onverwachts gebeurt, maar dat hebben we allemaal weleens. Zijn mensen worden steeds zekerder en daardoor hij ook. Kijk naar zijn uitstraling. Zijn mensenvriendinnetjes en zijn fokker mogen trots zijn op deze vent!.