Cooper   21-4 2019


Het lijkt soms alsof de Doodles op de school een wedstrijdje doen, “wie heeft het mooiste vachtje?”
Dat zou nog een hele klus worden voor de eventuele jury… Ook Cooper heeft zo’n prachtig vachtje. Ik kan me voorstellen dat je met zo’n aaibaar hondje, een heleboel bekijks krijgt op straat, ja, en dan is het moeilijk om je hondje goed op te voeden… Dat lukt overigens heel aardig. Cooper blijft een blije gup aan de lijn, maar met de rust van de baas en het geduld van de bazin, komen ze een heel eind. Er is een heleboel ZEN als zij met Cooper aan het trainen zijn, zodat zijn Doodle temperament wat zakt en er elke les een beetje meer rust komt in hem. Hij laat al hele mooie stukjes zien en zijn ‘vrolijke flierefluiter ‘ gedrag mag er zijn van de baasjes. Zij nemen de training serieus, maar Cooper mag ook gewoon hond zijn. Dat waardeer ik enorm in hondenmensen. Laat je hond zijn wie hij is, hond. Ook al wil je dat het een hond is die overal mee naar toe kan, hij mag ook zijn waarvoor hij op de wereld kwam. En niet datgene dat mensen er soms van willen maken. Ik zie de twinkel in de ogen van het baasje als ze met Cooper bezig is, ook al doet hij iets anders dan het plan was. Blijf genieten van elkaar. Dan is het altijd goed.


Guus     7-4-2019

Vandaag zetten we Guus in het zonnetje. Guus is de eerste hond van Johan, al had ik gezworen dat hij al een heleboel ervaring had met honden. Wat een team deze twee… Er wordt behoorlijk wat gemopperd als Johan en Guus aan het werk zijn, maar met een vrolijke twinkel in de ogen van Johan en een enorme dosis humor. Het is een feestje om deze twee op de school te hebben. Twee clowns bij elkaar. Johan had het niet beter kunnen treffen. Soms weet ik niet wie er ondeugender is, Johan of Guus. Is dat niet het hoogste dat je als trainer kunt bereiken? Twee dikke vrienden, door dik en dun. Altijd even knuffelen en stiekem niet naar de juf luisteren. Maar het dan ook zo openlijk doen dat het ook weer hilarisch is. Top team deze twee! Samen op de bank, arm om zijn Guus heen en voetbal kijken. Zie je het voor je? Van deze twee krijg je elke keer weer goede zin!


Mac    31-3-2019

Mac is een Cavalier King Charles-spaniël, hij is de jongste spruit van Frans en Marlies. Het is een echte gezelschapshond  hij  vindt  het fijn om mensen om zich heen te hebben. Ze hebben een redelijke zachte vacht en lange oren een echt fotomodel.  Maar  het is ook  een geweldig hondje voor de behendigheid  wat wil Mac werken voor zijn baasje. Frans en Mac halen het beste in elkaar naar boven het is zo leuk om ze samen  te zien lopen  het  plezier  spat  ervan  af.

Het vrouwtje van Mac vindt  het  ook prachtig ze is een trouwe supporter. 

Maar zeg nou zelf wie smelt er niet voor dit guitige koppie….

 


Lola    24-3-2019

Lola is een Labradoodle en helaas kiezen veel mensen die weinig ervaring hebben met honden, voor deze kruising. Een Doodle is echter niet echt een beginnershondje. Je moet stevig in je schoenen staan en een behoorlijke dosis geduld hebben om een Doodle (Labradoodle/Goldendoolde) in het gareel te krijgen. Patrick heeft vanaf het begin gekozen om rustig met zijn Lola, geconcentreerd te werken. Geen gespeel met andere pups, maar vriendelijk, duidelijk en beheerst ‘samen werken’. En wat een vruchten werpt dat af… Wat een leuke hond is deze Lola en wat doet ze het goed. Alle aandacht voor de baas en geen enkele dwang. Alles vanuit haar keuze. Ik hoor Patrick niet. Hij zit samen met zijn Lola in een soort eigen wereld. Ze doen samen de oefeningen alsof het vanzelfsprekend is. Een diepe buiging voor jullie alle twee. Jullie halen het maximale uit de training. Wat een plezier om naar te kijken. Wat verdienen jullie elkaar…


Rex     17-3-2019

Rex is een Kees-Doodle, of is het een Doodle-Kees… Wie zal het zeggen, verzin iets leuks. Want leuk is deze kruising in elk geval. Het opgewekte karakter van de Keeshond zit er overduidelijk in. Ook in zijn activiteit en energie, zie je de Keeshond terug. Het slimme en intelligente van de Poedel erbij en je krijgt een fantastische hond. Ik ben van mening dat je met dit hondje in vrijwel alle leuke hondensporten iets kunt bekijken. Wel een hondje dat leiding nodig heeft en duidelijkheid, anders bindt hij je zo om zijn pootjes. Rex heeft het super naar zijn zin in zijn roedel. Hij weet zijn baasje en zijn baas prima te vermaken. Alle twee staan ze te genieten van de fratsen van Rex. Ze maken van elke les een klein feestje en het is heerlijk om ze in de les te hebben. Soms een beetje te gezellig… er moet ook een beetje gewerkt worden. Maar ach, als je het fijn hebt met elkaar en het allemaal niet zo perfect hoeft, is het toch heerlijk om zo’n vrolijke noot om je heen te hebben? Geniet maar van deze heerlijke deugniet.


Senna     24-2 2018

Vandaag  zetten  we  Senna  in  het  zonnetje  het  is  een  Friese  Stabij.  Stabijs  zijn  erg  onderzoekend  een leuke  eigenschap,  maar  tegelijk  kunnen  ze  er  ook  door  in  de  problemen  komen.  Haar  baasje  heet Petra  en  heeft  Senna  geweldig  opgevoed.  Senna  is  een  vriendelijke  hond  en  kan  het  met  iedere  hond goed  vinden.  Het  zijn  oorspronkelijk  jachthonden,  maar  Petra  is  de  uitdaging  aangegaan  om behendigheid  te  gaan  doen.  Je  ziet  er  weinig  in  dit  circuit.  Petra  had  nog  geen  enkele  ervaring  in  de behendigheid,  maar  ze zijn  enthousiast  erg   fijn   om  mee te werken. Ze   hebben  samen  nog  veel  te  leren maar  als  ze  met  deze  inzet  doorgaan  gaat  het  wel  goed  komen.  Ze  zijn  beide  een  gezellige  aanwinst bij  onze  hondenschool.


Zoey     17-2-2019

Onze gedragstherapeute viel als een blok voor deze schoonheid en dat is goed te begrijpen. Wat een vriendelijk en intelligent hondje is deze Alaska Malamute. Ze is nog een beetje een uit de klauwen gegroeide baby, maar doet op een beetje een olijke manier wat Monique van haar vraagt. Dat haar ene oortje nog steeds hangt, is een doorn in het oog van Monique, maar… krijgen we niet allemaal de hond die we nodig hebben…? Waarom juist Zoey haar oortje laat hangen is dus een cadeautje, want ze is prachtig en lief en bijzonder. Dus juist de aandacht daarop richten en het oortje gaat vanzelf staan. We hebben allemaal als baasjes de neiging te kijken naar datgene wat niet zo goed gaat of niet zo mooi is. Zie het als kleine seintjes van bovenaf dat we dus nog iets te leren hebben. Er gaat namelijk vaak veel meer goed, maar daar letten we niet op. Gelukkig ziet Monique ook dat Zoey geweldig is. Ze springt rechtuit in je hart als je haar ziet met haar wollige, prachtige vacht en nog mooiere tekening. Wat een mooie hond heb je Monique. Daar mag je als fokker beretrots op zijn…!


Nola       27-1-2019

Nola ís eigenlijk een beetje een zonnetje. Het is zo’n hondje dat achter je ogen probeert te kijken. Zo’n hondje dat, zonder opdringerig te zijn, ongelooflijk haar best doet om te begrijpen wat haar mensen van haar willen. Als ze naar je kijkt, smelt je meteen voor haar. Ze kruipt zo vanaf het begin recht je hart in. Je probeert haar duidelijk te maken dat het goed is en dat ze ook best even niet op je hoeft te letten en gewoon een beetje ondeugend pupje mag zijn. Gelukkig heeft ze dat gisteren dan ook fijn even gedaan. Lekker tikkertje spelen met Teddy. Gelukkig… Nola kan ook stout zijn. Wat een opluchting…
Nola is een erg mensgericht hondje dat het liefst heeft dat alles en iedereen bij elkaar blijft. Ze vindt het lastig als er iemand van haar ‘roedel’ opeens een andere kant uit gaat. Daarom houdt ze iedereen zo goed mogelijk in de gaten en is het nog niet zo makkelijk voor haar om te ontspannen. Gelukkig heeft ze een baasje dat in alle rust spelenderwijs met haar werkt. Een baasje met humor en heel veel geduld. Nola is echt op de juiste plek gekomen in een hele fijne, bijzondere familie, waar ze alles kan leren wat voor haar fijn en belangrijk is. Geniet maar van haar. Zij geniet van jullie.


Gizmo     20-1-2019

Gizmo is een Old English Sheepdog ofwel Bobtail, wat ‘stomp staartje’ betekent. Dit komt omdat de staarten van deze honden vroeger werden gecoupeerd omdat je in Engeland alleen maar belasting hoefde te betalen voor een hond met een staart… Hoe verzinnen ze het… Gelukkig heeft Gizmo een prachtige staart. Hij is de vriendelijkheid en de vrolijkheid zelve. Als een hond met een opgeruimd humeur wil zien, dan is het Gizmo wel. Hij leert super snel en dus ook de verkeerde dingen. Dat is dan weer een nadeel bij van die rappe jongens. Het is voor José dan ook heel belangrijk om met heel veel geduld hem te leren dat het de bedoeling is om met de baas méé te lopen. ‘Samen wandelen’ is voor Gizmo nogal eens: ‘vooruit huppelen’ en dat is niet al te prettig voor José. Je krijgt de hond die je nodig hebt wordt nogal eens gezegd. En ik ben daar steeds meer van overtuigd. Gizmo is bij José gekomen om haar te leren de tijd te nemen en kleine stapjes ze zetten zodat het nog leuker en nog fijner wordt om deze schat in huis te hebben.


Saartje    18-11-2018

Moet ik hier nog iets over zeggen… Wat een plaatje is dit hondje… Dit is toch onmogelijk om op te voeden, want als een hondje je zo aankijkt ben je toch meteen verkocht? Ik wel in elk geval. Een plaatje is het, met haar prachtige Italiaanse voile over haar oortjes en die dromerige blik. Voorop in het fietsmandje komt ze aan op de hondenschool, met haar oortjes in de wind, als een koninginnetje op een open koetsje. Prachtig om te zien. De aandacht voor het vrouwtje is nog wel een dingetje, maar als Bernadette met haar begint te rennen gaat ze als een speertje mee met het baasje. Alles vindt ze leuk, snuffelen, de andere pups, een vogel die over vliegt. Het leven is een feest. Bernadette heeft er een klus aan deze mooie dame in het gareel te krijgen, maar Saartje heeft het geluk aan haar kant. Haar baasje is vastbesloten en daarom gaat het ook zeker lukken. Misschien duurt het iets langer, maar wat is het een mooi stel die twee…


Milo   21-10-2018

Vandaag zetten we Milo in het zonnetje. Milo vond het in het begin maar wat spannend op de school. Of… was het zijn baasje die het maar wat spannend vond…? Wie zal het zeggen. Wat duidelijk is, is dat Milo elke week meer ontspant. Of… is het zijn baasje die elke week meer ontspant…? Misschien heeft Patricia wat meer grip gekregen op wat zij kan doen om Milo minder de indruk te geven dat hij het voor haar moet regelen. In elk geval zie ik hem per week beter met zijn vrouwtje werken. Elke week is zij ook zelfverzekerder en elke week zie ik dat ze meer en meer in hem gelooft. Milo is ook weer die grote beer met het hartje van een kleine dwerg. Hij ziet er zo ongelooflijk indrukwekkend uit met zijn prachtige blik, maar ook deze lieverd is alleen maar zachtheid. Als mensen met onzekere honden wat meer begrip zouden hebben voor hun honden en hoe moeilijk het voor hen is om in de mensenwereld te functioneren, dan hadden we veel minder honden met uitval gedrag. Patricia pakt dat geweldig op. Hele kleine stapjes, zodat Milo succes heeft en zelfverzekerder gaat worden. Zo kan ze hem blijven belonen en geniet hij van de tijd dat ze samen werken. “Milootje”, hoor ik haar vaak zeggen. En dat is hij, die veel te grote lieverd, met zijn kleine hartje. Ga zo door Patricia!!


Dex   14-10-2018  

Vandaag zetten we Dex in het zonnetje. Dex doet me denken aan een te snel gegroeide puber, die niet zo goed weet wat hij met zijn lijf moet doen. Zo’n puber die alles omstoot en het altijd goed bedoelt. Zo’n puber die een beetje uit de weg wordt gelopen omdat hij altijd een beetje verkeerd begrepen wordt. Tenzij… tenzij hij iemand tegen komt die hem steunt en beloont voor als het wel goed gaat. Tenzij hij niet steeds wordt bestraft voor zijn ónhandigheid. (of moet ik zeggen ‘onpotigheid’…) Gelukkig heeft Dex de juiste baasjes. Wat een engelen geduld heeft Elise, al is het niet altijd even makkelijk. Al heeft ze wel eens last van haar arm als Dex weer eens te enthousiast is. Ach, Dex is eigenlijk in het verkeerde lijf geboren. Hij had eigenlijk in het lijf van een Teckeltje geboren moeten worden. Dan had waarschijnlijk iedereen hem schattig gevonden. Nu kan hij nogal eens angstaanjagend over komen. Maar de goede kijker ziet er snel doorheen. De goede kijker ziet zijn innemende onhandigheid. De zachtheid in zijn ogen. Elise gaat het helemaal met hem redden. Stapje voor stapje gaan ze samen vooruit. Dex is een heerlijke hond. Een echte knuffelbeer. Wat een gelukje dat deze zachtaardige slungel bij deze fijne mensen terecht is gekomen. Ik hoop nog lang van jullie te mogen genieten!


Teddy   8-10-2018

Vandaag zetten we Teddy in het zonnetje. Als zij met haar baasje het terrein op komt lopen, kun je je afvragen wie er gekker is op wie. Dat kleine, Pomeriaantje op die grote, stoere Tim, of Tim op zijn fantastische vriendinnetje. Teddy heeft ongelooflijk veel aandacht voor Tim. En dat voor zo’n jong hondje. Het is het tweede Dwergkeesje bij ons op de hondenschool en alle twee vallen zij op door hun pienterheid. Alle twee heel snel in het leren van de oefeningen. En alle twee, zonder te blaffen, want die afspraak hebben we gemaakt: Beter voorkomen dan genezen. Teddy is een heerlijk hondje om te zien werken met haar baasje. Ze is wat voorzichtig als ze een oefening niet kent, of een hond niet kent, maar ze wordt al een beetje stoerder. Het valt me op dat dit een zeer intelligent ras is, dat eigenlijk altijd opgewekt. Ik kan me voorstellen dat Tim zich niet meer een leven kan voorstellen zonder zijn lieve vriendinnetje. Zij genieten zo zichtbaar van elkaar. Er is zoveel vertrouwen tussen deze twee. Geen druk, alle rust. Heel bijzonder om te zien. Heel veel geluk met zijn tweetjes en ik hoop dat ik nog lang mee mag genieten van jullie tweetjes!


Juul    23-9-2018

Juul is een Labrador zoals ik hem graag zie. Ze is moeilijk op de foto te zetten want het beweegt aan alle kanten, maar ze is niet de stuiterbal die een baas wanhopig maakt en die iedereen in haar enthousiasme omver zou gooien. Ze werkt zo ongelooflijk graag met haar baasjes en alles om een fijne, blije , vrolijke manier. Je ziet aan het koppie en de stralende, olijke ogen dat er alleen maar goeds zit in deze hond en ik kan me niet voorstellen dat je niet voor haar valt. Juul leert snel en als het even niet goed gaat zien de baasjes er meteen de humor van in. Dat is het mooie van Juul, Ellen en Ton, dat is wat het zo mooi maakt te werken met mensen met zo’n dier.: Het genieten van elkaar. Het is altijd gezellig in de les. Nooit zie ik irritatie of stress. Samen met haar klasgenootje Buddy, maken ze van elke les een klein, gezellig en vriendelijk feestje. Alles op zijn tijd. Lukt het vandaag niet, nou, dan misschien morgen. Veel mensen vragen teveel van hun honden in deze op mensen gerichte wereld. Gelukkig is dat bij deze fijne, rustige en humorvolle mensen niet het geval. Genieten van de vriendschap die zij samen én in de klas hebben. Heerlijk om op de school te hebben!


Olly    16-9-2018

Olly is een enthousiast, vriendelijk en lief beestje. Zijn baasjes zijn weg van dit ras (King Charles-Spaniël ) ze hebben drie van deze blije dreumesen. Olly doet het erg goed in de behendigheid komt ook door het baasje….. Frans is een doorgewinterde behendigheidsloper. Ze lopen altijd met veel plezier dat stralen ze echt uit op het veld. Baasje kan alleen niet zo goed tegen de warmte en dat is jammer, vandaar dat ze zich regelmatig afgemeld hebben deze zomer. Maar nu hebben ze er weer zin in en lopen weer als een trein. Het is een leuk team, we hopen dat ze samen nog veel plezier mogen beleven van de behendigheid.
Ga lekker door en geniet van jullie maatje….. Dikke knuffel voor Olly.

 


Pip    9-9-2018


Als ik Pipje het terrein op zie lopen smelt ik meteen. Want wat hebben wij mensen veel kapot gemaakt met dit bijzonder vriendelijke ras. Want wat is het een zachtaardig en vriendelijk dier. Het bewijst maar weer hoe wij kunnen gaan generaliseren en denken dat dit dus vechthonden zijn. Nee mensen hebben er ooit (en helaas op sommige plekken nog steeds) vechthonden van gemaakt. De werkelijkheid is helaas, of moet ik zeggen, gelukkig, totaal het tegenovergestelde. Gelukkig heeft onze Pip het geluk gehad niet bij de verkeerde mensen terecht te komen en is haar werkelijke aard ten volle te zien en te lezen. Pip is een enthousiast, uiterst vriendelijk en zeer intelligent dier. Er zit geen greintje kwaad in haar. Een korte blik in die prachtige ogen en je weet precies wat je aan haar hebt. Ze is de spiegel van de baasjes. Ze heeft de humor van de ene baas en de zachtheid van haar andere baas. Zit er één niet lekker in haar vel, dan laat Pip dat meteen zien. Is alles goed, dan werkt ze als een tierelier. Komt het door de ongelooflijke liefdevolle sfeer waarbinnen zij woont? Of is ze gewoon wie ze is Pip, de babbelkous. Gek op haar bazinnetjes en het ‘oma-mens’. Heerlijk vindt ze het om te werken en liever ook niet pauzeren want de UIT knop doet het vaak niet. Maar ze leert snel en van haar genieten, kan ik dan weer genieten. Dikke knuffel voor deze schat…

 


Buddy   2-8-2018

Buddy komt uit het buitenland en Kees en Marianne zijn hem samen gaan ophalen op het vliegveld. Hoe spannend moet dat zijn geweest.. . Buddy is regelrecht in de harten van deze lieve mensen gedoken en dat is zo’n genot om te zien. Over zijn straathonden manieren kunnen Kees en Marianne met veel humor, smakelijk vertellen. Hoe hij met zijn lange poten toch probeert te kijken of er iets van het aanrecht valt te harken, bijvoorbeeld. Hoe hij gebiologeerd naar vogeltjes kan kijken want zeer waarschijnlijk was dat zijn enige mogelijkheid om een hapje naar binnen te schransen vroeger. Of zijn enige speelgoed en vermaak. Maar wat een heerlijke vent is het. Gek is hij op zijn baasjes en gek zijn zij op hem. Er zit geen greintje venijn in deze hond, al snapt hij de wereld niet altijd even goed. Al maakt hij weleens een foutje. Hij doet zo vreselijk zijn best om ‘het spel te spelen’ met zijn baasjes. Want dat is de sleutel bij deze schat. Niet trainen maar spelen en genieten. Samen een band opbouwen en een gouden vriend in huis hebben als prachtig cadeautje. Want dat is het. Een prachtig cadeautje dat nooit gebaat zou zijn bij een strenge aanpak. Stapje voor stapje hem laten geloven dat hij echt thuis is bij zijn lieve baasjes en dat zij echt voor hem gaan. Wij weten en zien het al, maar soms denk ik dat Buddy zich afvraagt of het echt en eerlijk waar is. Soms voel ik dat hij denkt: ”Knijp me eens… Misschien droom ik dit alles wel…”. Veel geluk, grote lieverd. Je bent het zo waard…


Spetter  1-7-2018

Vandaag zetten we Spetter in het zonnetje. Eigenlijk had dat vorige week al gemoeten, maar maak maar eens een mooie foto van een Teckel… Op de grond gaan liggen veroorzaakte dat Spetter iedere keer gezellig op de lens kwam aflopen en gaf een hoop mislukte beelden. Gisteren dan maar in de armen van zijn baasje, tegen de blauwe lucht.
Een Teckel in de les stond al jaren op mijn verlanglijstje en daar was hij dan… samen met zijn mini klasgenootje zorgde hij er al voor dat er nieuw, aangepast materiaal moest komen. Een van de eerste lessen ging hij al op zijn snoet met de cavaletti’s lopen, want ja, bewustzijn van je achterhand is natuurlijk een issue met zo ’n lang lijf… Maar wat een heerlijk hondje is het en wat past hij mooi in zijn ‘roedel’. Warme, vriendelijke mensen met gevoel voor humor, ( en niet al te groot…) ja daar past een Teckel prima bij. Hardheid is iets wat je bij een Teckel echt niet in je karakter moet hebben, maar ja… bij welke hond wel… Spetter heeft een manier van doen die maakt dat er als vanzelf een glimlach op je gezicht verschijnt. Hij doet de dingen een beetje op zijn eigen wijze. Gemoedelijk en vindingrijk scharrelt hij op de hondenschool en heeft naar mijn gevoel geen idee dat hij de kleinste van de klas is. “Onderschat de Teckel niet”, zei z’n baasje een keer, en zo is het.


Pip   17-6-2018

Pip is zo’n hondje, waarbij alles ‘zacht’ is. En dan niet alleen het hondje, maar ook de hele roedel eromheen. Vrijwel onmogelijk voor een amateur om een beetje behoorlijk op de foto te zetten, ( ik ben er een keer voor op mijn buik gaan liggen…) maar wat een plezier om naar te kijken. Het zal misschien niet allemaal even snel en vlekkeloos gaan, zeker niet als het toch echt te warm is, maar, Pip vind het heerlijk om te werken. “Niet teveel, niet te moeilijk en alstublieft ook even tijd om me heen te kijken”. Dat heeft kleine Pip dan ook mooi getroffen in het gezin waar Pip in mag wonen. Het is een cadeautje voor hen allemaal. Dit hondje is echt terecht gekomen op de plek waar het hoort. Een en al zachte vriendelijkheid. Niet te moeilijk doen. Lekker genieten. Een glimlach op het gezicht van alle vier de baasjes bij het ‘trainen’. Mijn complimenten voor jullie allemaal. Blijf genieten van dit super lief schatje!!


Bobbie   10-6-2018

Vandaag heb ik Bobbie uit het houten doosje getrokken.
Als je deze zoete ‘kleuterhond’ op de foto wil zetten, weet je eigenlijk al van tevoren dat de foto geslaagd zal zijn. Wat een fotogeniek kereltje deze lieve schat. Ik heb me even zorgen gemaakt toen ik hoorde dat Bobbie ‘enigst kind’ zou worden, maar dat was totaal niet nodig. Bobbie is dezelfde rustige, bedaarde vriendelijkheid als zijn mama. Bij de kleine Holly, de baby Franse Bull, ging hij heerlijk rustig op zijn buikje liggen om zich net zo klein te maken als zij. Wat een cadeautje om op je school te hebben… Komt het door het bijzondere gezin waar hij woont? Vast heeft dat ook een stempel gedrukt op dit mooie karaktertje. Ik ben bijna blij als ik hoor dat Bobbie ook weleens stout kan zijn, al heb ik er ook wel mijn twijfels over… Anne van Weert en Maarten Posthuma ( 2 x ) gefeliciteerd!!


Cloud      4-6-2018

Wat een mooie, rustige verschijning is deze hond. Zijn baasje, Peter is al net zo rustig. Vandaar misschien..? Zij schrijden als het ware over het terrein. Ik denk niet dat er op welk vlak dan ook problemen zijn met deze intelligente hond. Hij is op en top aandacht voor zijn baas en om hem op de foto te krijgen is nog niet zo makkelijk. Cloud kijkt alleen maar naar zijn baasje. Goed, even naar de camera kijken dan… Hij heeft er duidelijk heel veel plezier in om met zijn baas te werken, al vraag ik me weleens af of zij het als ‘werken’ beschouwen. Er valt geen onvertogen woord. Zij zijn duidelijk vrienden in alle rust en vrede. Prachtig om te zien en heerlijk om in de groep te hebben. Ik wens jullie heel veel geluk samen!


Bandit     20-5-2018

Deze vrolijke vriend gaat als een trein. Dat is voornamelijk te danken aan de inzet van zijn fantastische baasje. Het is niet allemaal vanzelf gegaan en er zijn heus weleens dalen geweest, maar Sandra heeft haar schouders eronder gezet en begrepen dat het even niet om het resultaat gaat, maar om het plezier. Vanaf dat moment zijn deze twee gaan groeien. Sandra is gaan stralen en Bandit wil alles voor haar doen. Ze zijn de voortrekkers in hun groepje geworden. Wie had dat gedacht. Bandit is een hele jonge hond en natuurlijk mag hij af en toe kwajongensstreken uithalen. Dat maakt hem nu juist zo innemend. Deze twee zijn elke week sterker aan het worden. Ze groeien steeds meer naar elkaar toe. Ik kan voor deze geweldige combinatie en deze prachtige vriendschap alleen maar een hele diepe buiging maken en ik weet dat ik daar niet de enige in ben!


Tabasco      29-4-2018

Vandaag zetten we Tabasco in het zonnetje. Over dit ras zou je bijna een lezing kunnen geven. Het is zeer interessant om je eens te verdiepen in deze bijzondere hond. Tabasco is een Native American Indian Dog. Omdat hij zo op de coyote leek hebben de witte mensen hem bijna uitgemoord. Zij vonden deze honden bijna nog gevaarlijker als de Native Americans. Het is echter een zeer intelligente, snel  lerende hond.  De Indianen hadden groot respect voor de natuur en alle levende wezens en selecteerden deze prachtige honden op onder andere hun intelligentie en gezondheid. Het is heerlijk om dit te mogen zien en meemaken op de school. Deze prachtige toverbal is een cadeautje voor een fotograaf. Elke week is hij net weer iets anders. Een ware toverbal. Het is een hond die zich zeer sterk hecht aan één persoon. Rustig en geduldig met hem werken is een pre en dat doet Constance perfect. Het is een plaatje om deze twee met elkaar bezig te zien. Je kunt je afvragen wie er het meeste geniet, Tabasco of Constance. Soms zijn combinaties echt voor elkaar gemaakt en dit is daar wel een heel mooi voorbeeld van. 


John      22-4-2018

Vandaag zetten we John in het zonnetje. John is een rustig, vriendelijk hondje. Een plezier om in de les te hebben. Als hij al kan blaffen… ik heb het nog niet gehoord. Hij is net zo vriendelijk als zijn baasje. Dit is echt een hondje dat absoluut niet met harde hand aangepakt moet worden. Er is geen hond op de school waar John het niet mee kan vinden. Hij heeft een heel bijzonder sociaal karakter. Ik denk dat Karin hem overal mee heen kan nemen. Wat een mooi dier is dit… Je bent vrijwel meteen onder de indruk van zijn intelligente, iet wat melancholische blik. Prachtig is hij om te zien. Een schilderij waardig. Met tegenzin neem ik straks afscheid van John en zijn baasje, als ze de behendigheid in gaan. Maar ik ben er van overtuigd dat John het prachtig gaat vinden om weer nieuwe dingen te leren. Want hij vindt het heerlijk om te werken met zijn baasje. Dat is John dan ook helemaal waard. Samen met zijn baasje nieuwe stappen zetten en weer een heleboel nieuwe avonturen beleven. Ik hoop deze twee nog heel lang op de school mee te mogen maken!


Kayleigh    16-4-2018

Vandaag zetten we Kayleigh in het zonnetje. Een zonnetje te maken voor deze prachtige hond is niet zo moeilijk. Er wordt weleens gezegd dat de hond en de baas op elkaar gaan lijken. Nou daar boft Kayleigh dan maar weer mee. Ze is al net zo zacht, lief en gevoelig als haar vrouwtjes baasje. (Al ken ik haar mannetjes baasje natuurlijk niet…) Wat een vriendelijke hond is dit. Maar ze heeft wel een beetje steun nodig in de wereld want die kan op haar nogal eens als overweldigend  en gevaarlijk overkomen. Dan is het zaak voor het vrouwtje om net te doen alsof ze heel stoer is en er niets aan de hand is. Dat is niet altijd even makkelijk voor Bea, want zij is immers twee precies hetzelfde als Kayleigh…

Soms vraag ik me af of het woordje ‘boos’  in het woordenboek van Bea voorkomt. En dat  stralen deze twee dan ook heel mooi uit. Vrede, Vreugde en Liefde is al wat telt in de wereld. Bea en Kayleigh zijn daar een prachtig voorbeeld van!

 


Bo    9-4-2018

Dit schattige wolkje heet Bo. Bo is eigenlijk een beetje een zonnetje. Ze werkt heel graag met haar twee vrouwtjes en ik zie de baasjes dan ook genieten van haar. Dat is precies waar ik voor sta. Samen genieten van elkaar en van de vriendschap die je hebt. Judith heeft het behoorlijk in haar vingers om op de juiste manier met Bo te werken, maar als Bo het even niet zo fantastisch doet , is wel eens even wennen. Logisch als dat zo weinig voorkomt… Bo heeft haar baasje een klein beetje verwend… Ook dan is het belangrijk om te blijven lachen en.. het is voor de andere cursisten best weleens fijn als Bo het even niet doet.  Wat een ongelooflijk intelligent en leergierig diertje is dit..

Ook met het jonge baasje werkt Bo geweldig, maar ik geniet als instructeur eigenlijk nog het meest van het genieten van die twee samen. We hebben met elkaar afgesproken dat deze kleine dwerg Kees niet gaat keffen zoals zoveel van dit soort hondjes doet en dat blijkt ook helemaal geen probleem te zijn. Elke hondenschool zou blij zijn met zo’n heerlijk hondje!

 


May-Be   25-3-2018

May-Be is een Australian Sheperd ± 11 maanden.

May-Be woont bij Anita Seuren de moeder van (Kim de Vrieze) die deze leuke sociale hond gefokt heeft. Maar het is ook een beetje onze May-Be, wij zijn regelmatig naar het nestje komen kijken dus mochten al vrij vroeg van deze pup genieten. Ook hebben we samen de puppy cursus en de gehoorzamehond 1 gevolgd.

En nu doet deze jonge dame samen met Kim de pre-agility bij ons. We gaan het rustig aan doen, totdat ze helemaal is uitgegroeid, maar ze doet alles zo makkelijk en het is een lust om haar te zien werken, en wat is deze DIVA snel. Ze vormen nu al een hecht team. We hopen dat we nog lang mogen genieten van deze heerlijke hond….. ze heeft een speciaal plekje in ons hart.


Mara   11-3-2018

Mara is een Aussie van ongeveer 1 jaar oud en Wilma is haar baasje. Het is altijd leuk om met een nieuwe combinatie te starten en vooral als ze zo fanatiek zijn. Voor mij een leuke uitdaging. Mara is een ontzettend leuk hondje en heel leergierig en aan de inzet van Wilma zal het ook niet liggen want die gaat ervoor. Samen gaan we op een leuke en verantwoorde manier de behendigheid aanleren. Wilma loopt op dit moment met een oudere hond behendigheidswedstrijden, dus behendigheid is niet helemaal vreemd voor Wilma maar er is nogal wat verandert in de loop der jaren. Met name veel zelfstandiger werken, de hond laten denken. Ik weet zeker als Wilma met deze inzet doorgaat het een goed team gaat worden. Ik heb er alle vertrouwen in……veel plezier samen.

 


Soof     5-3-2018

Soof doet me een beetje denken aan onze Xam en alle twee doen ze me denken aan de film ‘Marley and me’.  Gelukkig hebben ze ook nog eens alle twee baasjes met humor en dat scheelt een hoop. Alle twee zijn het honden waar de ondeugd van uit de ogen straalt, maar ook de onschuld…  Ik denk dat Michel af en toe best wel eens met zijn handen in het haar zit. Want Soof is nog niet echt een hondje dat rustig met de pootjes op de grond mee loopt. Het liefst werpt ze zich in haar enthousiasme vol overgave tegen je aan. Vier pootjes op de grond is erg lastig hoor… Maar als ze eenmaal een oefening door heeft, werkt ze vol overgave en is ze ‘de beste van de klas’. Met Soof heb je geduld nodig en een lange adem. Genieten van de werklust van dit hondje en haar heerlijk onbevangen karakter.  Ze heeft aan Michel een top baasje gevonden die  af en toe wel even tot tien moet tellen, maar er gelukkig ook de grap van in ziet. Blijf van elkaar genieten. Ik zie haar stiekem vooruit gaan, ze maakt soms opeens grote sprongen.  Zet Soof niet stil. Blijf met haar werken. Dan heb je een hondenleven lang plezier van en met haar!

 


Macc    1-3-2018

Vandaag zetten we Macc in het zonnetje. Macc heeft mij vanaf dag één volledig om zijn schattige gevlekte pootjes gewonden. Wat een heerlijke ongedwongen hond. Hij is overduidelijk erg blij met zijn mooie, rustige baasje. Hij is overduidelijk ook echt blij met in het leven te zijn. Wat een snoet heeft deze vrolijke, innemende jongen. Hij leert razendsnel, maar daardoor ook weleens kwajongensstreken, maar ach… Dat maakt hem alleen maar meer innemend. Ik denk dat deze lieverd weleens over zou kunnen stappen naar de behendigheid, want het is een werkertje. Hij wil alles voor zijn baasje doen en kruipt soms bijna in haar ogen. Ik denk dat je met Macc bijna alle hondensporten kan doen als hij een klein beetje meer zelfbeheersing heeft. Wat een snelle jongen is dit. En wat een super mooi, stabiel karakter. Ik hoop dat jullie samen eindeloos fijne en bijzondere avonturen gaan beleven. Ik hoop dat jullie nog jaren van elkaar gaan genieten. Macc is een cadeautje. Hij mag zo bij me komen logeren, maar…. Dan breng ik hem denk ik niet meer terug Kelly…


Jumper         18-2-2018

Jumper is een Shelty van 9,5 jaar een leuk en enthousiast hondje, hij loopt met zijn vrouwtje Ton van Poppel.  Ze is een van onze oudste leden maar ze lopen samen nog erg leuk, echt een team. Binnen kort hebben we een wedstrijd en daar hebben ze zich ook voor ingeschreven, met de woorden de oudjes doen ook mee.  Dat waarderen wij echt wel, met de wetenschap dat ze altijd erg zenuwachtig is op een wedstrijd.  Maar ze doen echt niet onder voor de jongere generatie ze lopen wel wat minder hard, maar meestal zijn ze wel foutloos.  Ze hebben in de loop der jaren al heel wat prijsjes gewonnen.  Wij (Michel en Corrie) genieten geweldig van deze combinatie en hopen dat ze samen nog een tijdje aan de Agilty mee kunnen doen…….XX Corrie

 


Dex      4-2-2018

Dit ‘roze’ hondje is een roze wolkje voor baasje Yvonne in deze hele moeilijke januari maand.

Het gezin van Yvonne heeft in deze maand van twee opa’s afscheid moeten nemen en wat kan je dan beter troosten als dit heerlijke beertje dat alles op een lieve, schattige manier doet. Echt niet perfect, maar oh zo welwillend om het baasje te laten lachen. Er is geen beter medicijn tegen verdriet als een dier dat alles voelt en ziet en doet om je weer een klein beetje te laten glimlachen.. In al haar verdriet zie ik Yvonne weer een beetje een voorzichtige, vertederde lach toveren op haar gezicht. Dex is als uit de hemel vooruitgestuurd om Yvonne, en misschien ook wel haar gezin op te vrolijken in deze hele moeilijke tijd. De opa’s zullen vast af en toe eens naar beneden kijken of het allemaal wel goed gaat hier beneden. Kijk maar eens naar boven als je een vlaagje wind voelt langs je wangen op een windstille dag, of als je een spetter regen voelt als de lucht stralend blauw is. Diep achter de wolken of achter het diepste blauw van een wolkeloze lucht zitten twee opa’s over jullie te waken. Trots te zijn  op alles wat jullie doen en mee te genieten met alles wat jullie in je gezin en in de wereld presteren. Als Dex een keer iets heel ondeugends doet, kan het best zijn dat de opa’s vinden dat jullie het leven te serieus nemen en dat er weer eens gelachen moet worden. Als Dex  iets ziet wat jij niet ziet… wie weet, is hij in een diepgaand gesprek met de opa’s die engelen zijn geworden…


Kajsa    28-1-2018

Kajsa is een Australian Sheppard van 1 ½ jaar oud, super leuke hond.

Ruim een half jaar geleden zijn Kajsa en haar baasje Per bij onze hondenschool gestart met de eerste stappen in de behendigheid. Beiden hadden geen ervaring in de behendigheid, voor mij natuurlijk een mooie uitdaging om deze combinatie wegwijs te maken in de hondensport.

Mede door zijn enthousiasme en doorzettingsvermogen hebben Per en Kajsa veel vooruitgang geboekt, Per doet er dan ook alles aan om b.v. de diverse toestellen aan te leren. B.v. de paaltjes worden in de huiskamer, met behulp van potten, pannen, en toiletrollen aangeleerd. En het resultaat mag er dan ook zijn, de eerste zes palen zijn afgelopen week genomen, grote klasse.

Ik hoop ook dat wij nog lang mogen genieten van deze leuke combinatie……. ga zo door

 


Lynn     21-1-2018

Ook Lynn en Marja zijn voor elkaar gemaakt. De zachtheid van het baasje is duidelijk ook terug te zien in Lynn. Lynn is in alles zacht en vriendelijk. Ook in het opspringen en in haar ondeugendheid. Dat maakt het wel eens lastig voor de juf en Marja, want daardoor vind je al gauw alles goed. Als Marja met haar werkt, zie je twee hartjes in haar ogen. Lynn is onweerstaanbaar. Zo mooi om te zien… Als Lynn tegen je op springt voel je het nauwelijks, je voelt een soort zachte aai tegen je aan die je graag terug geeft. Lynn is het hondje dat je laat glimlachen zodra je haar ziet. Lynn is  een hondje dat al heel snel met haar serieuze koppie in je hart dringt. Het is het hondje dat bij mij op de bank zou mogen als ik een bank had en hoogstwaarschijnlijk ook op bed… Het is het hondje dat je alleen maar kan laten glimlachen bij een vriendelijke, stoute streek. Ik kan mij niet voorstellen dat Lynn ook maar iets zal vernielen in huis, ze is zacht in alles. Maar ja… ze heeft me behoorlijk om haar pootjes gewonden… Heel veel geluk met dit prachtige lieve dier! 

 


Soof       23-12-2017

Soof is eigenlijk de beste van de klas. Ze kan alles al. Ze zou eigenlijk alles voor kunnen doen om te laten zien hoe het moet. Alleen… ze vindt de wereld soms een beetje eng en daarom blaft ze ineens naar mensen. Omdat ze ook nog eens zwart is en groot, worden mensen daar een beetje bang van. Veel prikkels is moeilijk voor haar. Te veel beweging om haar heen is ook niet altijd even makkelijk. Maar we doen het rustig aan met haar. Stapje voor stapje zodat ze het veilig gaat vinden. En de baas niet meer hoeft te beschermen tegen die enge wereld.

Soof is prachtig. Er zijn al regelmatig mensen naar me toe gekomen om me te vragen wat dat voor hond is want ze heeft een hele mooie zachte vacht, een heel zacht, vriendelijk koppie, en lijkt helemaal niet op de doorsnee bouvier ( die natuurlijk ook prachtig zijn… ). Haar te zien samen werken met haar baasje is een plezier om naar te kijken. Soms een beetje moeilijk voor de baas om niet zoveel te praten, maar dat gaat steeds beter. Het is een genot om jullie les te mogen geven!

 


Ari      3-12-2017

Vandaag zetten we Ari in het zonnetje. Zelden heb ik een hond gezien die zijn naam zo past als Ari. Ari betekent ‘Berg van kracht’. En dat is precies wat Ari is. Deze gemoedelijke reus van een pup is één en al rustige, grootse kracht. Alles in hem is evenwichtig, kalm en vriendelijk. Maar zijn lieve baasje heeft wel in de gaten dat er Kracht in hem zit. Er wordt dus wel op een vrolijke, vriendelijke manier met Ari gewerkt. Het is niet de bedoeling dat Ari zijn baasje overal naar toe brengt (sleept). Ze wandelen gemoedelijk samen en als Ari besluit dat hij de richting kiest, weet Loes hem  vriendelijk maar beslist na te laten denken of het niet een beter idee is om  het baasje te volgen.. Ari en Loes lijken een spiegel voor elkaar. De evenwichtigheid van Loes wordt duidelijk weerkaatst in het gedrag van deze prachtige en bijzondere hond.  Ari en Loes genieten van het samen zijn en dat is voor ons dan weer genieten om te mogen aanschouwen.


Simmer     26-11-2017

Deze heerlijke dondersteen weet zich niet altijd raad met zijn grote lijf. Hij is zo enthousiast dat je moet zorgen dat je niet omver wordt gegooid als hij er aan komt gestoven. Een flinke dosis humor is nodig bij deze lieverd want hij doet het niet expres. Hij is gewoon te blij dat hij bestaat. Te blij dat jij er ook bent. Te blij dat er speciaal voor hem een feestje is georganiseerd. Gelukkig heeft hij twee fantastische baasjes die alle twee op hun hele eigen manier met hem omgaan. De een ook een beetje rommelig, zoals Simmer ook wel eens  is, de ander juist heel rustig en beheerst, wat Simmer soms toch echt nodig heeft. Maar wat is het genieten deze drie op de school te hebben en wat horen zij bij elkaar. Simmer heeft het getroffen om bij jullie terecht te zijn gekomen. Wat een geweldige ondeugende rakker is deze prachtige jongen. Hij kan bij mij een potje breken…


Beike    19-11-2017

Beike heeft het nodig dat haar baasje wat meer uitademt. Schouders naar beneden en ZEN. Hoe drukker het om haar heen is, hoe moeilijker het is voor Beike.  Steeds vaker zie ik haar in de les genieten en de leiding overgeven aan haar baasje.  Dat is zo fijn voor deze kleine kabouter Wetterhoun (ja, we hebben ook een grote broer rondlopen..).  Beike heeft veel rust en vertrouwen nodig want ze zou nogal eens kunnen bedenken dat zij een oefening niet echt zinvol vindt, maar door haar ongelooflijk geduldige baasje en alle liefdevolle aandacht die zij krijgt, is Beike een heel fijn hondje. Ik zie haar groeien en haar baasje ook. Het is mooi om te zien hoe deze twee samen plezier hebben in het Samen Werken. Altijd even optimistisch en altijd goede zin ook al gaat het soms niet in een keer goed. Jullie zijn echt een genot om in de groep te hebben.


Bikkel          12-1-2017

Bikkel is eigenlijk niet echt een Bikkel. Hij is nog maar erg klein in deze grote wereld en het wordt hem gauw te veel. Gelukkig heeft hij een heel lief baasje die er niet teveel druk op zet. Bikkel kwam als een ieniemienie herdertje op de school en ik heb me weleens zorgen gemaakt over hem. Maar hij groeit als kool en lijkt steeds meer op een ‘echte herder’.  Bikkel kan je echt dramatisch aankijken alsof hij het echt allemaal even niet meer weet en toch oh zo zijn best doet. Heel veel rust is de boodschap. Kleine stukjes en heel regelmatig kort oefenen en alles op zijn niveau. Bikkel is gauw over prikkelt en dan is het moeilijk om nog meer te leren. Dan moet de spanning er weer even af. Hij doet enorm zijn best en dat weet zijn baasje. Zij hebben het met elkaar getroffen. Dit hondje heeft geen harde hand nodig. Wel duidelijkheid en  leiderschap, zodat hij weet dat hij zich geen zorgen hoeft te maken en meer kan ontspannen. Dan wordt dit kruimeltje straks echt een Bikkel!


Snoet      5-11-2017

Deze foto zegt genoeg. Smelten doe je meteen bij dit snoetje en ja, dat doet haar baasje dan ook zichtbaar. Snoet en Peter zijn twee handen op één buik, maar de baas is de baas en daar probeert Snoet weleens tussenuit te worstelen. De baas kan daar alleen maar om glimlachen want ja… hij is verliefd op zijn meissie. Heel begrijpelijk. Snoet leert snel en makkelijk en is heerlijk om in de groep te hebben. Al vraag ik me soms af wanneer ze me om gaat gooien want in haar heerlijke enthousiasme wil ze nog wel eens tegen je opspringen. Maar ze is in goede handen en dat gaat ook helemaal goedkomen. Niet aan de halsband trekken bij deze schat want dan gaat ze vanzelf spieren opbouwen daar en dat willen we niet. Bovendien heeft ze het helemaal niet nodig. Een klein beetje geduld en ze snapt vanzelf dat ze niet daar komt waar ze heen wil als ze niet fijn en gezellig met je mee loopt. En dat wil ze immers maar al te graag! Heerlijk hondje, dit prachtige Snoetje. Jullie gaan een gouden toekomst tegemoet..!


Shiro     29-10-2017

Dit hoog sensitieve, prachtige wondertje heeft al heel wat teweeg gebracht in het al even zo bijzondere gezin waar hij in terecht is gekomen.  Shiro is een hondje dat harten kan doen breken door zijn intense manier van zijn. Hij kan ervoor zorgen dat je anders in het leven gaat staan doordat hij bijna afdwingt dat je met zijn zachte manier van in het leven staan mee mag bewegen. Dat is niet aan iedereen gegeven… Gelukkig heeft Shiro het geluk dat hij in een huis kwam waar zijn mensen er eens rustig voor gingen zitten… “Wat voor taal spreek jij nu eigenlijk en hoe komt het dat wij elkaar niet verstaan?”... Dat gaf een hele bijzondere wending aan het leven van zijn mensen en aan zijn innerlijke rust. Nergens had hij beter kunnen zijn als bij deze bijzondere mensen. Want als jij al zo speciaal bent, dan pas je immers ook bij hele speciale mensen… Ik zie Shiro groeien. Elke week weer. Ik zie ook Angelique groeien die met hem Samen Werkt, met steeds meer rust en liefde. Wat een mooie vriendschap is hier ontstaan.. Hoe mooi kan het gaan in het leven van een klein, o zo kwetsbaar herdertje die straks steeds meer mag laten zien wie hij werkelijk is.


Kayne      22-10-2017 

Mooie luchtige, opgeruimde Kayne. Om je heen hangt een mooie doorschijnende warme witte jas. Als een soort aureooltje. Als een heerlijke bescherming.” ’t Is wel een beetje druk in huis met drie herders”, zegt Kayne vrolijk. Maar al zijn kattenkwaad wordt vergoelijkt door die mooie jas die deel is van zijn naam. Mamma Kwinty vindt soms lastig want Kayne kan flink de draak steken met haar opvoeding. Hij voelt zich beschermd door die derde herder. Die maakt wel niet altijd plaats voor hem. Soms moet Kayne flink aandringen om erbij te mogen. Maar luchtig als Kayne is, vindt hij altijd zijn weg. Wat een mooi vrij, vrolijk zonnetje in huis Angelique van de Wouw en Gerrie Derks…


Mirza      16-10-2017

Mirza heeft bij heel veel mensen op de school de harten laten smelten want wat is ze bang maar ook ongelooflijk bijzonder. Doordat ze een hele nare ervaring heeft gehad met honden durft ze bijna niet op de hondenschool te komen. Wat is ze lief. .. Zij doet zo haar best voor haar baasje, maar wat heeft ze het moeilijk. Het is zo mooi om te zien als ze zich heel even wel veilig voelt, als ze het laatste stukje van haar staart voorzichtig heen en weer beweegt. Maar daar heeft ze nog heel veel goede ervaringen voor nodig. Het zal stapje voor stapje beter met haar gaan en er zal veel geduld voor nodig zijn om haar het vertrouwen te geven dat wij er alles aan doen om het fijn en goed voor haar te laten zijn. Vanaf het eerste moment dat ik Mirza zag smolt ik voor haar. En ik ben niet de enige…Wat een bijzonder dier en wat een zachte uitstraling heeft ze.  Mirza is misschien wel de enige hond waarbij ik blij ben als ze tegen me op springt. Ik wil haar zo graag steunen en als ze me opzoekt schiet ik bijna vol. Ik wil de baasjes meegeven haar te prijzen voor alles wat ze durft zodat ze weer vertrouwen krijgt, want zij verdient het zo om de rest van haar leventje alleen maar bij en vrolijk te mogen zijn. Lieve Mirza, wat een cadeautje om jou te leren kennen. Ik wordt er stil van als ik je zie…


Binky    8-10- 2017

Saskia met Binky, deze combinatie is dit voorjaar begonnen met behendigheid.

Saskia heeft zich goed ingelezen in de sport, en heeft inmiddels al heel wat trainingsuren achter de kiezen. Binky is een Jack Russel van twee jaar, in het begin liep Binky nog wel eens weg, maar met de tijd is Binky zich toch gaan concentreren op het spelletje, maar het is en blijft natuurlijk een Terrier en blijft zijn streken houden. Maar je kiest niet voor niets een Terrier, ook Saskia heeft eens aangegeven “er moet iets in zitten”. Je ziet deze combi met grote stappen vooruit gaan. Saskia heeft zelfs de paardensport op de tweede plaats gezet dus dat zegt toch veel over de inzet van Saskia.

Kortom een leuke jonge combinatie waar wij heel blij mee zijn, bij Samen Werken.

Die komen er wel veel plezier met je lekker stoer ventje……..Binky.


Loena     2-10-2017  

Loena is nog niet zo heel erg lang bij Samen Werken en wat is het leuk om Anne eens met een andere hond te zien werken.  Want Loena is echt een werkertje. Ze is behoorlijk enthousiast en soms heeft ze een beetje last van alle drukte om haar heen. Maar wat vindt ze het heerlijk om samen met Anne aan de slag te zijn. Per week zie ik haar meer ontspannen op de school komen en meer bezig met haar baasje. In het begin zag ik haar nog al eens een beetje gespannen om zich heen kijken en was ze snel afgeleid. Dat gaat steeds beter. En dat heeft ze voornamelijk aan haar baasje te danken. Anne creëert rust voor haar door aan te geven dat zij het prima vindt wat er om Loena heen gebeurt en dat ‘leest’ Loena perfect. Ik kan goed zien dat Anne veel heeft gelezen door haar grote vriend Tucker en daardoor haar ervaring ook met Loena heeft gedeeld. Soms krijg je zo’n cadeautje, Anne, waar je van mag leren en ongelooflijk groeit in een hele korte tijd! Ik geef je een enorm compliment!


Nicky     24-9-2017

Nicky was een unieke Cairn Terrier voor Corrie en  Michel. Ze kregen hem toen hij rond de 10 weken oud was. Hij was de laatste over van het nestje. En wat was het een kleine held! Een echte Cairn Terrier. Samen met Michel heeft hij ook fijn in de hondensport gelopen. Thuis was hij de roedelleider. Alle Cairn pups van Corrie en Michel heeft hij opgevoed. Dat kon hij super! Zelfs op zijn oude dag maakte kleine Jayden het bij hem niet klaar. Nicky heeft hem nog de normen en waarden in hondentaal geleerd! Na bijna vijftien jaar heeft Nicky nu zijn rust gevonden. Wat een leeftijd! En wat heeft hij een warm huisje gehad met heel veel liefde.

Corrie en Michel, heel veel sterkte met het verlies van jullie trouwe vriend Nicky.

 


Kate    18-9-2017

Renée is een van de doorgewinterde behendigheidsmensen die zich al jaren bezig houdt met de sport. Renée loopt op dit moment met Kate, een Mini Aussie, Kate is een bijzonder gedreven en super snel hondje. Kate is een jonge hond die haar eerste stappen gezet heeft in het wedstrijdcircuit. Renée is dan wel een snelle Border Collie gewend, maar met Kate heeft zij toch haar handen vol, de resultaten bij de wedstrijden laten wel zien dat er vooruitgang geboekt wordt. In de loop van de tijd zijn deze twee een eenheid geworden, en alle energie en tijd die in de trainingen gestoken worden vertalen zich in steeds beter wordende resultaten bij de wedstrijden. Ik ben er van overtuigd dat Renée met haar “Rooie” ver gaat komen in de behendigheid. Maar al diverse malen aangegeven, het plezier in het werken met je hondje is het aller belangrijkste en Renée heeft plezier in het werken met Kate dit is voor iedereen duidelijk zichtbaar. Blijf lekker genieten van jou snelle “Rooie” het is een toppertje.

 


Otis      10-9-2017

Dit lieve zachte beertje is misschien wel het meest rustige Tollertje dat ik ooit heb gezien. Alles wat hij uitstraalt is zachtheid, rust en vriendelijkheid. Prachtig hoe de baasjes perfect bij dit mooie diertje passen. Otis is regelmatig in dromeland op de hondenschool of gaat rustig op zijn gemak lekker een beetje liggen chillen terwijl er eigenlijk ‘gewerkt’ moest worden. Maar ach, wat geeft het, gelukkig heeft hij een huisje gevonden waar zij dat prima vinden en hem laten zoals hij is.  Hij wordt nooit opgejaagd. Ik heb nooit een baasje gezien dat ongeduldig werd en vond dat het wat sneller moest. Cornelien en Dennis genieten van deze schat en dat stralen zij elke keer opnieuw weer uit. Wat mooi dat jullie elkaar in deze wereld  zijn tegen gekomen. Een genot om te zien!


Spicky     3-9-2017 

Vandaag zetten we Spickey in het zonnetje.
Spikey is de middelste cairn terriër van Corrie Van de Lisdonk en Michel .
Spikey heeft ook fanatiek in de behendigheid gelopen wat hij ook erg graag deed nu met zijn ruim 10 jaar is hij al even met pensioen qua sport, Maar geniet volop van het lekker wandelen wat hij heerlijk alleen kan vind hij zelf. Overal snuffelen en lekker rollen in het gras! Hij word heerlijk verwend met koekjes en lekker hond zijn. Ik denk dat hij geen beter huisje kan hebben als bij Corrie en Michel........


Vip    28-8-2017

Vandaag zetten we Vip in het zonnetje. Deze prachtige, gevoelige en onzekere beer heeft het maar getroffen met het gezin waarin hij terecht is gekomen. Zij voelen perfect aan hoe het met Vip gaat en dat is niet altijd even makkelijk voor hen. Vip woont met  mensen die net zo zacht en mooi in het leven staan als hij en dan wil je weleens een handvat nodig hebben om niet om te waaien. Nooit heb ik een baasje gezien die zoveel heeft geleerd in zo’n korte tijd. Nienke mag dan ook vandaag samen met haar bijzondere vriendje Vip in het zonnetje staan. Elke week zie ik deze twee groeien in hun vriendschap en respect naar elkaar. Er zijn heus weleens vraagtekens en vragen over en weer, maar zij zoeken samen keer op keer naar de juiste weg. Het is een plezier om te zien hoe jullie met en van elkaar leren. Dit is Samen Werken met je Hond!!!


Bono     21-8-2017

Toen ik hem voor het eerst echt ‘zag’ raakte hij mij diep. Hij was nog maar een kleine pup van een week of zeven. En ik besefte dat hij nog maar net ‘wakker’ was geworden. Hij had nog een hele tas met bagage op zijn rug en wist nog niet echt waar hij was beland. Bono heeft een verre reis gemaakt. Hij gaf mij de indruk dat hij elders een zwaar afscheid had te verduren en daar nog niet helemaal overheen was. Het was voor hem in het begin een beetje moeilijk om zich te realiseren dat hij zijn reis was vervolgd en in een nieuw leven was gestapt. Bono is heel bijzonder en ik ben zo blij dat hij bij Karin en John mag zijn. Hij heeft deze mensen verdient. Maar zij hebben hem ook verdient… Zij kunnen hem datgene geven wat hij in dit leven zo nodig heeft. Elke keer als ik hem zie, zie ik wat meer licht en blijdschap in zijn ogen en zie ik meer en meer dat hij beseft dat dat van vroeger een ander leven was. Bono wordt steeds mooier door zijn prachtige uitstraling en zijn geloof in zijn kracht. Wat een ongelooflijk mooi dier ben jij…


Brianne   10-7-2017

Brianne is een aussie van Wim en Wil van dongen, dat is toch wel het ras waar hun voor zijn gevallen. Ze hebben er diverse gehad en nu hebben ze weer zo’n kanjer. Ook zijn ze altijd bezig om de hondjes wat te leren maar wel op een positieve manier. Wim heeft met al zijn honden goede resultaten bereikt er zijn veel prijzen behaald. Met Brianne eerst de gehoorzaamheid in en ook speuren doet ze geweldig. Maar nu toch weer voor de behendigheid gekozen het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Er is veel verandert in de loop der jaren wat qua aanleren van de behendigheid maar ze pakken het samen goed op, het is een leergierig hondje. In die korte tijd dat ze nu behendigheid doen, gaat het al super goed het is een echt team . Die twee komen er wel, een erg leuke combinatie.

Fijn om mee te werken…… trots op die kleine rooie.


Snowy    3-7-2017

Snowy is een Border-Collie die al enige tijd behendigheid loopt, samen met Claudia. Ze gaan samen naar diverse wedstrijden, ze lopen in de C klasse bij de FHN en Raad van Beheer. Bij de trainingen kun je zien dat deze combi helemaal op elkaar zijn ingespeeld, dit uit zich dan ook in de behaalde prijzen die Claudia en Snowy mee naar huis hebben gesleept. Het is prettig werken met dit tweetal, en laten we hopen dat Snowy nog velen jaren meekan in de sport wat dat verdiend hij …..die knapperd!!!!!


Jessy     26-6-2017

Jessy is een Mechelse herder en één van de jonge honden binnen onze vereniging, Carool is een man die al vele jaren bezig is met de hondensport, in het verleden is hij ook actief geweest in de Agility, heeft politiehonden opgeleid en ook in de gehoorzaamheid heeft Carool zijn sporen verdiend. Jessy is actief in de behendigheid en gehoorzaamheid.

Hetgeen wat aangeleerd wordt in de gehoorzaamheid, komt ook goed van pas in de behendigheid. Jessy laat in al haar bezigheden zien dat zij een werklustig en leergierig hondje is, pakt de haar aangeboden oefeningen snel op en wil heel graag werken voor haar baasjes, en nog het aller belangrijkste is dat zij hier plezier in heeft. Ik ben ervan overtuigt dat Carool ook in de behendigheid veel gaat bereiken met Jessy,  blijf lekker door trainen met Jessy en geniet van deze heerlijke hond.


Boyke     18-6-2017

Vandaag zetten we met heel veel plezier Boyke in het zonnetje. Maar ook een beetje zijn lieve baasje. Want wat verdienen die twee elkaar. Zo ongelooflijk lief en bijzonder als Lia is, zo ongelooflijk lief en bijzonder is Boyke. Boyke vind alles prima, als hij maar met Lia kan zijn. Het is of hij alles al kan, en met alle geduld wacht totdat zijn vrouwtje het ook snapt. Alle aandacht heeft hij voor Lia. Zij is zijn alles. Boyke kan volgen alsof hij obedience doet, ook als Lia in dromenland is. Vanaf het eerste moment dat ik Boyke zag, samen met zijn vrouwtje, wist ik dat zij dit cadeautje verdient. Mijn cursisten zijn allemaal bijzonder, maar Lia is speciaal. Ik denk dat zij alleen maar ‘Goeds’ heeft in haar agenda en dan mag je het verdienen om zo’n ongelooflijk lief hondje bij je te krijgen als Boyke. Ik hoop dat jullie heel veel mooie jaren samen van elkaar kunnen genieten want de liefde voor elkaar is heel duidelijk wederzijds en een genoegen om naar te kijken en elke zondag even van mee te mogen genieten.


Beauty     11-6-2017

Quirijn van Dongen traint al geruime tijd met Beauty, een border collie

Beauty is, zoals wij dat noemen, een lease hond dus niet Quirijn zijn eigen hond. Dat maakt het voor Quirijn zeker niet makkelijk, komt nog bij dat de eigenaars van Beauty ook behendigheid trainen.

En nog een bijkomstigheid is dat er met Beauty voor aanvang van elke training enkele oefeningen gedaan moeten worden, dit op advies van zijn therapeut, Quirijn is hier heel consequent in en petje af je moet het toch maar doen. Je kunt hier uit concluderen dat Quirijn staat voor verstandig en verantwoord trainen.

Ook is het bijzonder knap wat Quirijn al bereikt heeft met Beauty, want probeer maar eens een band op te bouwen met een hond die je maar 1x in week ziet. Maar alle lof voor Quirijn hij doet het super goed.

Leuk dat ook jij bij ons bent komen trainen, het is fijn om met jullie te werken.

Ga lekker zo door…… jullie doen het super    


Kwinty     5-6-2017


Vandaag een speciaal zonnetje op deze toch al zonnige dag. Kwinty is momenteel op zwangerschapsverlof, maar dat betekent natuurlijk niet dat wij haar vergeten. Vanaf de eerste dag dat ik haar zag viel ik als een blok voor deze heerlijke schat. Hoe kun je die droopy blik weerstaan… Kwinty is niet alleen een heerlijke hond om mee samen te werken, ze blijkt ook nog eens een fantastische mama te zijn voor haar tien prachtige pupjes en het pupje dat op een wolkje naar beneden kijkt. Lieve Kwinty, geniet van je schitterende, witte wondertjes en ik hoop dat ze net zo bijzonder en vriendelijk zullen worden als jij, maar dat kan haast niet anders met zo’n mama, en niet te vergeten, de steun van je baasjes, Angelique Van de Wouw en Gerrie Derks.


Rebbel    29-5-2017

Baasje Els heeft wel iets over zich afgeroepen toen ze de naam Rebbel koos, en gezien de betekenis van Rebbel… ‘kletser’, ‘Oproer maken’… En dat kan Rebbel nog al eens waarmaken
Rebbel vindt het moeilijk als zijn vrouwtje te ver van hem vandaan is en dan komt de betekenis van zijn naam helder en duidelijk tot uiting. Er word met klare taal verkondigt dat het echt niet de bedoeling is dat het vrouwtje uit zicht is. Maar ach, we hebben nog e...en heel leven voor ons en als we veel aandacht gaan besteden aan de rust en de aandacht voor Els, dan komt het toch helemaal goed. De band is overduidelijk en het plezier ook en dan ben je toch al halverwege..? Jullie kunnen zo’n immens veel plezier maken in dit honden/mensenleven als je je goed realiseert wat jullie het toch maar met elkaar hebben getroffen. Heel veel geluk toegewenst en dat lacht jullie toe..!


Enzo   21-5-2017

Deze dappere vent heeft het maar getroffen met zijn baasjes. Alles hebben ze voor hem over, deze schatten van mensen.  Met zijn dubbele hernia mag hij helaas geen behendigheid meer doen, maar wat doet hij het goed in de les. Natuurlijk passen we de oefeningen vaak aan en heeft Enzo ook wel een en ander te vertellen. Dat doet hij heel vermakelijk met zijn innemende volhardende karakter. Zijn vrouwtje heeft soms veel geduld nodig om hem ervan te overtuigen dat we het toch echt niet op zijn manier gaan doen.  En gelukkig heeft ze dat geduld ten overvloede en ook nog eens een flinke portie humor.  Enzo is een grappige clown die al gauw je hart steelt met zijn schattige geluidjes. Enzo hou je niet snel voor de gek. Hij is behoorlijk slim en je moet alert zijn wil je je niet door hem in de maling laten nemen. Kortom, Enzo is voor ons, samen met zijn baasjes, een aanwinst om erbij te hebben. Ik hoop nog lang van deze lieverds te kunnen en mogen genieten. 


Sara    13-5-2017

Saar is een Cairn Terrier van 2,5 jaar oud.
 
Zij is een van onze beginnende hondjes, haar baasje Jan Broos heeft wel de nodige ervaring met de Cairn Terrier en de behendigheid maar toch wordt Jan regelmatig verrast door de streken van Saar bij de trainingen.
Saar is een levenslustig en leergierig hondje, werkt hard bij de trainingen. Wel wil zij nog ondersteund worden door Jan, als de aanwijzingen richting Saar niet duidelijk genoeg zijn maakt zij dit duidelijk door Jan in de handen of benen te bijten. Enkele weken geleden was Jan niet helemaal duidelijk waardoor Saar Jan even in de kuiten beet, Jan riep verontwaardigd “zij bijt mij en dat vind ik niet prettig”. Daarop heb ik Jan uitgelegd wat Saar eigenlijk duidelijk wou maken, nu is het voor Jan ook duidelijk wat Saar wil zeggen met deze actie.
Ook Jan en Saar zie je groeien in de behendigheid, Saar heeft wel eens haar moment van “ik ga mijn eigen ding doen” (vooral als  Corrie de bak inkomt) maar wanneer het moet staat Saar klaar om haar “mannetje” te staan bij de training. Jan groeit steeds meer in zijn rol van handler wordt steeds duidelijker richting Saar, waardoor deze combi leuke dingen laat zien.
Daarom Jan, ga zo door met Saar en heb vertrouwen in haar, jullie gaan nog een heel eind komen op deze manier.
Kei leuk hondje die Saar.

Noah    23-4-2017

Noah heeft een speciaal plekje in mijn hart omdat zij een aantal weken in mijn huisje ‘heeft gehangen’ als fotomodel. Ik heb haar een tijd geleden mogen schilderen, als cadeau voor de baas. Daardoor ken ik haar intens lieve en bijzondere blik zo goed. Je kan verdrinken in haar ogen en steeds weer het idee hebben dat je haar moet troosten. Noah is van ver gekomen. Ze had er bijna niet meer geweest. Maar dankzij haar fantastische baasjes is ze nog bij ons en kan ik vrijwel wekelijks van haar genieten. Ik kan me de foto nog herinneren van haar vrouwtje op de grond naast haar zieke vriendin vlak na de operatie. Bij elkaar zijn, door dik en dun. Mooi, lief bijzonder dier. Je lijf is zo groot maar je hart is zo klein en al gauw overvol. Ook jij doet me denken aan je vrouwtje met ook al zo’n klein hartje. Wat hebben jullie een mooie weg samen te gaan…is ze nog bij ons en kan ik vrijwel wekelijks van haar genieten. Ik kan me de foto nog herinneren van haar vrouwtje op de grond naast haar zieke vriendin vlak na de operatie. Bij elkaar zijn, door dik en dun. Mooi, lief bijzonder dier. Je lijf is zo groot, maar je hart is zo klein en al gauw overvol. Ook jij doet me denken aan je vrouwtje met ook al zo’n klein hartje. Wat hebben jullie een mooie weg samen te gaan…


Bodhi    17-4-2017

Bodhi zet ik vandaag met heel mijn hart in het zonnetje. Samen met Ellen ben ik haar ongeveer 8 jaar geleden gaan halen bij de fokker. Vanaf dat moment was het ‘aan ’ tussen Bodhi en mij. Dat gaf af en toe weleens problemen want Bodhi is nogal eens tegen mijn lip aan gesprongen. Wat een enthousiaste hond is dit toch… Lijkt ze op haar baasje.. ik dacht het misschien wel. Alle twee kleine hartjes. Niet te ruw aanpakken en alle twee gelukkig als zij liefdevolle en begripvolle mensen tegen komen. Genieten is het van het genieten van deze twee schatten. Ik hoop dat jullie nog heel erg lang van elkaar kunnen blijven genieten. Dikke knuffel Bodhi, je maakt jou mensenvriendin zo ongelooflijk gelukkig!

 


Bolt    10-4-2017

Deze week gaan wij Boldi in het zonnetje zetten.

Bolt een grote knuffelbeer, met een klein hartje. Staat altijd klaar om een knuffel te ontvangen om dan vervolgens lekker uit zijn dak te gaan, poten stampen en zijn achterwerk in de ronde gooien, genieten met volle teugen.

Er is al meerdere keren van Bolt geroepen “die is te lomp om behendigheid of Hoopers te trainen. Maar niets is minder waar, door de vasthoudendheid van Kim in de trainingen hebben zij al een respectabel niveau bereikt in de sport.

Bij de Asca heeft Bolt tijdens zijn eerste wedstrijd al een aantal prijzen bij elkaar gelopen en heeft de tegenstander doen verbazen met zijn inzet en kunde. Bij de eerste officiële FHN wedstrijd heeft hij ook leuke stukken laten zien, ook minder mooie stukjes maar ook dat hoort bij de sport, overkomt ons allemaal, en geloof me de resultaten gaan verbeteren.

Maar hoe dan ook het blijft een lust om te werken met deze combi, en Kim, blijf vertrouwen en geloof houden in je rooie beer het gaat goed komen met jullie……We love that cute Red


Roos    27-3-2017

Deze week zetten wij Roos, de Bordercollie van Monique en Lars, in het zonnetje.

Roos heeft, door een oude blessure, beperkingen in de behendigheid. Maar met de werklust van Roos is helemaal niets mis, het is een zeer gedreven hondje dat ondanks haar beperkingen graag wil werken voor haar baasje Monique. En de ervaring die Roos heeft in de behendigheid komt nu goed van pas om de “onervaren” Monique op weg te helpen, regelmatig wordt Monique door Roos door het parcours geleidt en geeft zij aan “zo gaan wij het doen”.

Daarom zie je maar weer dat de behendigheid gelopen wordt door de combinatie, Monique en Roos blijven van elkaar leren, en beleven zichtbaar met veel plezier van het uurtje samen trainen.

Het is heel fijn te zien dat Roos, ondanks haar beperkingen, toch nog de gelegenheid krijgt van Monique en lars om bezig te zijn in de sport. Daarom, Monique en Lars, hoop ik dat jullie nog veel plezier en gezonde jaren gaan beleven met Roos.


Chucky   19-3-2017

Waar zullen we eens beginnen met kleine Chuckymucky Chucky is de jongste Cairn terrier van Corrie en Michel. Ze hebben veel liefde voor het ras en zodoende hebben ze er 3. Michel traint fanatiek al jaren in de behendigheid, maar Chucky is wel een grote uitdaging geweest. Een echte Cairn en dus een tikje eigenwijs. Een training hebben; 2 sprongen mogen doen en dan zat het er weer op. En dit was niet 1x haha Chuckymucky was een volhouder, maar Michel ook en kijk eens aan! Ze gaan als een speer! En wat een mooi team samen. Ze zullen het nog ver schoppen in de behendigheid en we genieten om naar deze combinatie te kijken! Geduld wordt beloond ! Dus Michel Lekker doortrainen en tja soms komt het Cairn gedrag even naar boven, maar dat mag de pret niet drukken .. En Corrie is trouw met haar koekjes. Dus zeker niet mee stoppen Corrie dat is kleine Muck nu gewend.


Tess    12-3-2017

Zoals wij zo vaak zien is Tess een zeer gedreven bordercollie die met veel plezier bezig is met de hondensport, met name de behendigheid. Tess is een slim en gedreven hondje, daagt Claudia regelmatig uit om alles uit de kast te halen om haar bepaalde technieken aan te leren

Al enkele jaren is Claudia met de behendigheid bezig, in de tijd dat Targo, ook een bordercollie van Claudia, in de behendigheid actief was had zij haar handjes vol om haar aandacht te verdelen tussen Targo en Tess. Jammer genoeg heeft Targo een blessure opgelopen en moest gedwongen gaan stoppen met de sport.

Dit heeft wel tot gevolg gehad dat nu alle aandacht en inspanningen in de trainingen en wedstrijden naar Tess uitgaan.

Regelmatig zijn Claudia en Tess te vinden bij wedstrijden, trainingen dit alles om op een hoger niveau te komen. Maar de inzet wordt wel beloont, wij zien Claudia en Tess groeien in de sport.

Daarom Claudia, ga door op de manier zoals je nu bezig bent, en blijf genieten van de sport en van je honden.


Dylan    5-3-2017

Dylan vindt de wereld soms een beetje te groot. Dan kruipt hij bijna in de ogen van zijn vrouwtje, Ton van Poppel, om haar te laten merken dat hij toch echt wel een beetje steun kan gebruiken. Dat maakt het moeilijk voor Dylan om naast haar te gaan zitten want potdorie, dan kan hij haar niet aankijken en dat is moeilijk voor Dylan. Dylan zit het liefst recht voor Ton zodat hij in haar ogen kan verdrinken. Zijn vrouwtje heeft een aantrekkingskracht op hem als een magneetje dus als ze een stukje van hem weg is, laat Dylan zijn onrust merken door haar wat onzeker terug te roepen. Je kan goed merken als het goed gaat met Ton, want dan gaat het ook goed met Dylan. Zij is zijn alles en ‘samen werken’ is dan ook zijn lust in zijn leven. Dylan heeft af en toe een bemoedigende blik nodig als er teveel ruimte zit tussen hem en zijn vrouwtje zodat hij meer gaat vertrouwen dat zij er net zo is voor hem als hij er voor haar is. Jullie zijn een prachtige spiegel voor elkaar. Heel mooi om te zien. Samen sterk, samen wat meer de wereld vertrouwen. samen genieten. Zo’n vriendschap zie je maar zelden tussen twee mensen. Ik weet zeker Ton, als je wat meer (zonder woorden) met Dylan praat, ook als je niet bij hem in de buurt bent, hij zal je verstaan want hij luistert altijd naar jou. Koester deze mooie vriendschap…..


Tucker   26-2-2017

Vandaag zet ‘Samen Werken met je Hond’ niet alleen deze prachtige lieverd in het zonnetje, maar ook zijn baasje, Anne Van 't Westende. Tucker zal vast in het verleden weleens verkeert begrepen zijn door mensen die niet achter die mooie kijkers kunnen kijken. Want ja… Tucker was een beetje een overvraagde hond. Hij moest in het diepe zwemmen terwijl hij daar nog helemaal niet klaar voor was. Gelukkig heeft hij een gouden baasje die meteen mee wilde werken toen ik haar voorstelde om Tucker eerst op zijn eigen niveau en volledig zonder stress te laten werken. Genieten moet ik eigenlijk zeggen. Ik zie Tucker elke week wat meer vertrouwen krijgen in zichzelf doordat hij zelf mag aangeven hoe ver hij durft te gaan. Het is voor hem niet meer zo vreselijk eng, die wereld met al die prikkels waar hij steeds wat mee scheen te moeten. Tucker reageert steeds rustiger en kan zichzelf steeds beter en sneller kalmeren. Dankzij zijn fantastische baasje heeft hij de tijd gekregen om zonder stress te werken. Anne heeft alle geduld met hem en ziet gelukkig heel goed dat Tucker ziek zou zijn geworden als je hem zou dwingen om te leren gaan met prikkels die voor hem nu nog teveel en te moeilijk zijn. Zonder Anne zou Tucker het waarschijnlijk niet hebben gered. Mijn complimenten Anne. Jullie verdienen elkaar en ik hoop dat jullie nog heel lang van elkaar mogen genieten..


Saartje     20-2-2017

Ze was in principe vorige week uit het doosje van San getrokken maar we hadden eerlijk gezegd nog geen foto van haar. Daar we afgelopen zaterdag hoorde dat Saartje 20 feb een jaar word (dus vandaag) zetten we haar nu in het zonnetje, heeft toch zo moeten zijn. Saartje is een leuke Border-Collie, het is werklustig hondje. Zij wordt door haar baasjes Lars en Monique flink bezig gehouden.

Saartje is actief in de gehoorzaamheid en behendigheid, Lars gaat voor de behendigheid. Maar als Lars een keertje afwezig is neemt Monique het graag over. Saartje laat in al haar bezigheden zien dat zij een leergierig hondje is, pakt de haar aangeboden oefeningen snel op en wil heel graag werken voor haar baasjes, en nog het aller belangrijkste is dat zij hier veel plezier in heeft .

Monique en Lars knap wat jullie in korte tijd al bereikt hebben met Saartje, hou dit vol en blijf met veel plezier werken met Saartje. Saartje gefeliciteerd en een dikke knuffel van Samen Werken..


Kibo   13-2-2017 

Kibo is een kleine lieve, leuke dondersteen vol met werklust en energie, altijd bezig met het bedenken van katte kwaad en ook Kibo houdt de naam hoog van de Cairn Terriër, deze staan namelijk bekend om het uithalen van kattenkwaad. Kibo is al diverse jaren druk in de behendigheid, en heeft daar al heel mooie dingen bereikt. Met haar ondeugende streken houdt zij haar baasje, Conny, scherp. Het is alom bekend dat de Cairn Terrier niet de hond is om “even” behendigheid mee te gaan lopen, het vraagt extra tijd en energie om dit ras zover te krijgen, maar als alles op zijn plaats is gevallen gaan zij er ook voor en kunnen zij heel behoorlijk met de concurrent wedijveren. Daarom alle respect voor Kibo en Conny, en vooral voor Conny die al enige tijd, geduld en doorzettingsvermogen opbrengt om Kibo op een hoger niveau te krijgen in de behendigheidssport. Conny en Kibo heel veel succes, jullie zijn een leuk team, het belangrijkste heb veel plezier en geniet van elkaar..


Senna    5-2-2017

SENNA met hoofdletters want Senna is groot. Groot in alle opzichten. Ze heeft haar baasje heel wat moeten leren en gelukkig heeft ze een baasje die dat ook heel graag wil: Hoe communiceer ik met Senna Hoe geef ik haar de juiste informatie Hoe reageer ik op Senna als ze zich zo opwind Hoe kan ik zorgen dat Senna mijn lichaamstaal positief oppakt in plaats van negatief: Uitademen in plaats van je adem in houden. Hoe kan ik ervoor zorgen dat Senna en ik meer van elkaar genieten als team. Miriam is het schoolvoorbeeld van iemand die dit allemaal heeft opgepakt. Niet alleen is de uitdrukking van Senna compleet anders. Ze is zoveel meer ontspannen in haar blik. Ik zie ook Miriam meer ontspannen in de les. Sterker nog, ze zijn zowaar van elkaar aan het genieten…   Hoe mooi kan het zijn….


Noa     30-1-2017

Noa, een leuke Border Collie die graag wil werken voor het vrouwtje. Noa vormt met haar baasje Nicolien een leuke en leergierige combinatie, de enige die Noa uit haar ritme kan krijgen is Hans, de vriend van Nicolien. Komt tijdens het trainen Hans in beeld dan moet Noa contact zoeken met Hans en staat de behendigheid heel even op de tweede plaats. In de tijd dat Noa bij “Samen Werken” traint zie je steeds weer vooruitgang, daarom Nicolien geloof in jezelf en heb vertrouwen in Noa..


Tip    18-12-2016 

Vandaag is de keuze gevallen op Tip. Eigenlijk op Tip en Anja. De eerste keer dat ik hen samen zag heb ik nooit vergeten. Anja en Tip huppelden over het veld en waren zichtbaar smoorverliefd op elkaar. Dat is altijd zo gebleven. Er is geen les dat ik niet met een glimlach sta te kijken hoe die twee door het leven huppelen. Vanaf het veldje in Biest tot nu op deze mooie locatie in Hilvarenbeek. Ik ga jullie alle twee vreselijk missen, maar het is ook een compliment voor mij om te horen dat jij heel tevreden bent met hoe Tip nu is. Jou onvoorwaardelijk vertrouwen dat Tip geen snoepjes eet van tafel, maakt ook dat ze het niet doet. Dat ze bij jou wil zijn net zo graag als dat jij haar om je heen hebt, straal je uit. Het is een plaatje om te zien. Kom af en toe eens langs want jullie zijn me heel erg dierbaar, Ik zal jullie nooit vergeten....


Rocky     11-12-2016

Rocky heeft een vrouwtje dat erg gedreven is in de behendigheid. Rocky is een geweldige lieve hond die je met een zachte hand moet aanpakken, en duidelijk moet begeleiden dan heeft hij alles voor zijn vrouwtje over. Ze zijn goed bezig samen, ze gaan echt stappen vooruit. Aan aandacht heeft Rocky geen gebrek, kroelen en bij het vrouwtje op schoot, lekker mee op vakantie dus hij word lekker verwend. Dus al met al een geweldig team…. Love for life.


Kemba     6-12-2016 

Vandaag zetten we met zijn allen Kemba in het zonnetje. Speciaal voor haar tiende verjaardag en ook San omdat ze zo'n kanjer is. Ik ken Kemba al heeeeel lang en ook San dus en vind dat ze dit echt verdient hebben. Ze vergeet zich vaak en denk erg aan anderen. Vandaag is de dag om aan hun te denken. deze is voor jullie!.


Vito  27 -11-2016

Vito zit een beetje in mijn hart. Misschien juist omdat zij zo verschrikkelijk haar best doet. Ik zie haar ploeteren met te begrijpen wat er van haar verwacht wordt. Helaas heeft zij een lijntje met een vorig leven waarin zij niet helemaal tot haar recht heeft mogen komen. Om dat zij daar zo verkeerd is begrepen wil ze alles uit dit leven halen en dat is wel eens moeilijk te sturen. Ze denkt af en toe dat ze maar weinig tijd heeft en is daarom soms heel erg druk. Ze wil naar alle vier haar mensenbaasjes luisteren en die spreken nog weleens een ‘andere taal’. Dat is soms moeilijk te begrijpen voor Vito. Vito werkt samen met Trees en gelukkig ziet Trees ook dat Vito alleen maar af en toe de fout in gaat doordat ze te veel en te graag wil. Ze gaan stapje voor stapje vooruit naar een fantastische vriendschap die van alle twee nog al eens een beetje geduld vergt. Trees geeft Vito de kans die zij ooit niet heeft gehad. Wat ben ik trots op deze twee…


Luna    21-11-2016 

In het zonnetje Deze week is Luna van Michelle van Gool uit het houten doosje met de lotjes gekomen voor wat extra aandacht, maar ik kan je vertellen dat Luna altijd in het zonnetje staat. Laatst vertelde Michelle me dat ze nog steeds verliefd is op haar meisje, kan ook niet anders want het is een verschrikkelijk leuk hondje. Wel een diva maar dat komt door Michelle ze is altijd bezig met Luna, roze strikjes, roze halsbandje in een roze doek gewikkeld en dan zegt Michelle kijk mijn kleine zeemeermin. Daarbij sporten ze ook nog samen! Al met al een geweldig team. Geniet zolang mogelijk van elkaar wat een liefde.....


Pip      13-11-2016

Vandaag kwam Pupje Pipje uit Het houten doosje met de lotjes. Toen Pip bij Samen Werken met je Pup kwam, maakte ik me wel eens zorgen over dit veel te lieve pupje. Ze was te rustig, te kalm te weinig energiek naar mijn gevoel. Alsof ze heel moe in dit nieuwe leven was gestapt en nog moest bijkomen van alles wat achter haar lag. Gelukkig is Pip uitgegroeid tot een normale, ondeugende, blije kleuterhond. Ze heeft het enorm getroffen in een gezin met drie prachtige, schatten van kinderen die het alle drie in de vingers hebben om Pip te leren wat ze moet leren. Spelen, knuffelen, genieten en ook veel leren met de baasjes. Een eerste hondje te krijgen met zo’n mooi, zacht karakter als dit bijzondere hondje, is een cadeau om heel erg dankbaar voor te zijn..


Rocky     7-11-2016 

Vandaag willen wij Rocky op de voorgrond zetten. Rocky heeft zijn gouden mandje bij Wim, Vroukje en hun zoontje Joris gevonden. Hij had zich geen betere baasjes kunnen wensen. Het zijn echt dierenvrienden. Rocky is een leuk en ondeugend hondje dat heel veel plezier in het leven heeft. Ze zijn net begonnen met agility, Rocky neemt wel eens een loopje met Wim maar dat laat zien dat Rocky zich helemaal thuis voelt met hetgeen wat hem aangeboden wordt, namelijk lekker samen werken zonder druk. Rocky laat nu al heel leuke dingen zien tijdens de trainingen. Komt helemaal goed met die twee, nog veel plezier samen..


Diks       30-10-2016        

Vandaag is het podium voor Diks, maar ook een beetje voor haar baasje. Wat   Diks  en  Elly samen laten zien in alle rust en zo mooi liefdevol, maakt elke instructeur trots. Natuurlijk wordt er veel getraind, maar zonder druk en vooral omdat het zo leuk is Samen te Werken. Want dat is wat je ziet als je Diks ziet lopen met haar baasje: een intense band in vol vertrouwen, genieten van elkaar. Hoe mooi kan het zijn....


Luna     23-10-2016

Hoeveel kan een hond op zijn baasje lijken, of is het andersom... Zachte, lieve, bijzondere Luna neemt heel veel over van haar zachte, lieve, bijzondere baasje. Ze zou het liefst alles voor haar regelen en oplossen: 'Waar, Wat moet ik doen, Wat is er, Wie?' En ja... allemaal met hoofdletters. Hoe rustiger haar baasje is, hoe rustiger Luna en dat gaat steeds beter. Geniet van dit prachtige dier. Ze is niet voor niets bij jou Karin Bonhof. Jullie hebben heel veel van elkaar te leren. Genieten in alle rust. Dat is jullie doelstelling en dat verdienen jullie alle twee..


Xam    16-10-2016

Xam werd vandaag uit mijn houten doos met lotjes getrokken. Xam (mijn) bijnaam Sammetje straalt van de ondeugd, maar het is volstrekt onmogelijk om boos op hem te worden. Hij lacht het leven toe in al zijn kleuter onschuld en met zijn prachtige plooitje op zijn neus is hij onweerstaanbaar. Gelukkig heeft hij een mandje gevonden bij mensen die net zoveel humor hebben als dit heerlijke ventje. Kijk hem niet aan, want je valt als een blok voor hem! — met Ineke Stads..


Einstein      9-10-2016

Met zijn prachtig gekozen naam en zijn bijzondere mensenvriendinnetjes is hij een beetje de trots van Samen Werken Met Je Hond. Hij was bijna bestempeld als 'reactief'. Niet door hen, maar doordat hij niet altijd goed begrepen werd. Deze mooie man is slim, wat wil je met zo'n naam, en heus weleens een beetje onzeker als er iets onverwachts gebeurt, maar dat hebben we allemaal weleens. Zijn mensen worden steeds zekerder en daardoor hij ook. Kijk naar zijn uitstraling. Zijn mensenvriendinnetjes en zijn fokker mogen trots zijn op deze vent!.


Farly  6-10-2016 

De eer is aan Farly, onze diva en koningin. Haar uitstraling overweldigd bijna iedereen. Mooie koninklijke dame met je oude ziel. Ik ben bijna geneigd voor je te buigen