Mimo

Is een Espagneul Breton mix….zijn oorspronkelijke afkomst is Frankrijk.   De Epagneul Breton is een relaxte, liefdevolle, speelse en vriendelijke gezinshond. Hij kan goed overweg met mensen en andere honden en is graag bij zijn familie. Hij is enthousiast, levendig en energiek en is graag in de natuur.

 

Onze Mimo is een Spaans hondje die in het begin timide was…  meer de kat uit de boom kijkt….maar zodra Mimo de mensen en honden leert kennen  gaat hij volledig los en is het de vriendelijkheid zelf.  Zodra hij op locatie bij het speuren uit de auto stapt, begint hij te blaffen….. net of hij wil zeggen ik ben er, zeg maar wat ik moet doen, ik ben er klaar voor. Diana en Mimo zijn lekker enthousiast en dat stralen ze ook uit.

 

Maar helaas  er is een gezwel geconstateerd bij Mimo….. het gaat allemaal nog redelijk goed met Mimo. We weten dat Diana het beste voor heeft met Mimo, het is voor iedereen afwachten hoe het gaat verlopen.   Geniet van ieder moment.

Wij wensen haar veel sterkte…. liefs Michel Corrie

Blu

Het karakter van een Rhodesian Ridgeback pup kenmerkt zich door ondeugendheid, koppigheid en overdrevenheid. Het is een hond die zich pas op latere leeftijd helemaal geestelijk ontwikkeld. Het is van belang om een consequente opvoeding te hanteren, waarbij je hem op een rustige maar vastberaden manier leert dat hij naar jou moet luisteren. Een strenge en harde aanpak werkt averechts bij een Ridgeback. Met een zekere, duidelijke, consequente en respectvolle behandeling bereik je veel meer bij deze hond.   Een Rhodesian Ridgeback houdt van mensen om zich heen. Hij is dan ook graag buiten in de natuur. Je zult dan merken dat je binnenshuis een rustige hond aan hem hebt Het vrouwtje (Brigitte)  heeft ook voor dit ras gekozen, zijn Naam is Blu  en is ongeveer 2,5 jaar oud, hij is super enthousiast en sociaal naar andere honden. Brigitte heeft gekozen om met Blu te gaan speuren.  Toen Blu startte met  speuren vond hij het niet aangenaam om door nat gebladerte te lopen om een spoor te volgen. Maar naar enkele lessen heeft hij besloten dat hij het spelletje toch leuk vond….en is er toen voor gegaan. Nu is het zo als hij moet wachten tot hij aan de beurt is zichzelf ook graag laat horen….net of hij wil zeggen vergeet mij niet.    

Leuke gezellige combi……lekker samen genieten                                                                                      

 

Ozzie

Ozzie is een leuke , rustige en zelfverzekerde hond.  Hij komt uit het buitenland  (Griekenland) en het  vrouwtje is gek op hem. Ook andere mensen  vinden Ozzie geweldig  want het is een allemansvriend. Speuren  gaat ook goed ......zeker gezien zijn  handycap, uit zijn een oog ziet hij niets en zijn andere oog maar  50% . Daardoor  werkt zijn reukorgaan  nog beter dan bij een andere hond. Het is de bedoeling dat hij binnenkort een oogoperatie aangaat (heel spannend voor beide)  Maar voor nu blijft  hij lekker speuren.

We  genieten  volop  van  dit  vrolijk  ventje........knapperd

Baloe

Baloe is een Berner Sennen.

Het  zijn opgewekte honden die graag bij alle aspecten van het gezinsleven worden betrokken. Het zijn echte gezelschapsdieren. Ze zijn liefdevol, geduldig en kunnen vooral goed met kinderen overweg, ze beschermen hen indien nodig. Ze moeten bij mensen zijn en voldoende liefde krijgen. Ze blaffen als ze onbekenden horen aankomen, maar worden snel weer rustig.

Baloe kijkt uit naar de speurtraining, op de trainingsdag is Baloe de eerste die  klaar staat om te vertrekken hij weet precies wanneer het vrijdag is   hij is dan niet meer te houden, vlug een plasje ........in de auto en weg wezen. Eenmaal op de locatie wacht hij zijn beurt af. Het is een leergierige hond, het kwartje was snel gevallen m.b.t. het speuren. Hij snapt het spelletje helemaal, geur pakken…. geurspoor volgen en op naar de beloning wanneer hij de spoorloper heeft gevonden. Hij is zo fanatiek dat het vrouwtje vaak moeite heeft om de lijn vast te houden.  Al met al een leuk......gezellig team....... ze gaan ervoor.

Can

Can is een labrador

In het Verenigd Koninkrijk en de VS is de labrador retriever een van de populairste rashonden van het land. Maar ook in veel Europese landen staat hij bovenaan in de puppystatistieken. Geen wonder. Ten slotte valt de labrador retriever op door zijn uitgesproken mensvriendelijkheid en gehoorzaamheid. Zijn aangeboren „will to please“, dus de wens om bij zijn baasje in de smaak te vallen, maken van hem een erg gehoorzame gezelschapshond. Hij wordt gekenmerkt door een grote bereidheid om samen te werken en een groot aanpassingsvermogen.  Zo ook onze Can  is een grote lobbes die  er graag met zijn vrouwtje (Birgoul)  op uit gaat,   speuren is daarom ook en goede keuze.  Ze gaan er samen voor........Birgoul  vind het nog moeilijk om Can te lezen...maar dat gaat goed komen. Zolang ze er beide plezier in hebben....

Bakkes  

Bakkes is een Flatcoated Retrievers .

Flatcoated Retrievers moesten van oudsher aangeschoten wild apporteren en samenwerken met andere jachthonden.  Hiervoor waren bepaalde eigenschappen nodig:  intelligentie, jachtinstinct en van water houden. De Flatcoated Retriever is een actief, en enthousiast ras dat heel veel beweging nodig heeft, maar vooral ook geestelijk moet worden beziggehouden.  Bakkes gaat met het baasje en vrouwtje op vakantie ze hebben een gezamenlijke hobby nl. suppen dan zit hij als een koning op de plank…heerlijk omzien Bakkes is een zeer aanhankelijke allemansvriend, en word ook erg verwend door zijn baasjes

Bakkes houd ook van lange wandelingen en  is erg liergierig, werkt graag samen met zijn baas.  In het begin was het niet makkelijk om met Bakkes te speuren hij vond alles interessant dus was het moeilijk voor de baas om hem te lezen. Maar ze hebben beide zoveel bijgeleerd, dat het een lust is om ze samen te zien werken.  Hopelijk kunnen samen nog een hele tijd genieten van het speuren……het is een  “SUPER  TEAM”

Puck   

De Cairn terrier is een kleine en stevige hond met staande oren en een kort rechtop staand staartje. Hoewel ze niet zwaar zijn, zijn het gespierde, harde werkers met een ruwe, weeldigere boven vacht en een korte, zachte, dichte ondervacht. Hij komt voor in de kleuren blond, rood, grijs en alle kleuren gestroomd (variërend van licht gestroomd tot heel donker).

Puck is een vrolijk, alert, levendig hondje en een harde werker….als ze ergens voor gaat dan gaat ze er ook voor. Met haar 7 maanden is ze begonnen met het aan leren van de basis (speuren) nu is ze ongeveer 18 maanden…..en wat doet  ze goed. Als het echt heel warm is moeten we Puck tegen haar werkdrift beschermen anders loopt ze zichzelf voorbij.

Conny en Puck zijn echt een team aan het worden…ze hebben er beide veel plezier in.

Ga zo door lieve Puck, je bent een geweldige knappe hond letterlijk en figuurlijk…..


Siene     

Siene (teefje) van ongeveer anderhalf jaar oud

De épagneul breton of Bretoense spaniël is een hondenras afkomstig uit Frankrijk. Het is een jachthond die vooral wordt gebruikt bij de jacht op klein wild en gevogelte. Het ras wordt soms beschouwd als een spaniël, maar de bouw van het dier lijkt meer op die van een pointer of een setter.  De  Epagneul  Breton is levendig en energiek, intelligent, gehoorzaam en gemotiveerd om te leren of te werken. Ze zijn makkelijk op te voeden, maar met een zachte en geduldige aanpak, Ze zijn zachtaardig en lief, maar kunnen soms wat eigenwijs zijn. Ik denk wel dat Ton het baasje van Siene daarom bewust voor dit ras heeft gekozen…..ze passen zo goed bij elkaar. Ton is zelf ook zachtaardig en iemand met veel humor als ze aan het speuren zijn….  het is leuk om te zien hoeveel plezier ze in de sport hebben.  En als Siene dan dicht bij haar doel is dan gaat haar staart kwispelen….. dat is niet zo gek ….maar haar staart kwispelt van boven naar beneden geweldig om te zien. Een erg leuk team om mee samen te werken…

Ton en Siene we genieten van jullie.


Amy

De Mechelse Herder is een gevoelige, intelligente hond die prima opdrachten uit kan voeren. Hij is zeer baasgericht en doet dan ook alles om het baasje te behagen. Ondanks deze gevoeligheid, kunnen ze erg flexibel zijn. Toch is het belangrijk om zacht maar duidelijk met ze om te gaan. Bij een consequente, duidelijke maar positieve training met Amy is niets voor deze slimmerik te gek. Ook in speuren is Amy  op  haar  plek. Ze is onvermoeibaar, uitbundig. Amy is een vrij ranke dame en heeft een vriendelijk karakter, ook is ze erg snel, het vrouwtje Wilma heeft er haar handen vol aan. Amy heeft al flinke vorderingen gemaakt……..dus dat gaat goed komen.

 Aan het enthousiasme ligt het niet….. beide erg fanatiek.

 En echte Dame

Meggie    

Meggie is een Sheltie, ofwel Shetland Sheepdog, komt van de Shetlandeilanden waar (zijn) haar functie schapen hoeden en waken was. Dit maakt dat ze erg zelfstandig moesten werken.  De Sheltie is een actieve hond en raakt erg gehecht aan zijn baasje, ze zijn zeer intelligent en vinden het leuk om dingen te leren. Baasje van Meggie ( Marlies) heeft voor praktijkspeuren gekozen, wat ze met veel plezier doen….dat stralen ze beide uit het is een lust om hun samen te zien speuren. Ze lopen samen al een hele afstand om bij hun doel te komen, Marlies moet nog een beetje meer vertrouwen in Meggie krijgen door haar nog meer zelfstandiger te laten werken. Maar dat gaat goed komen ze doen het nu al SUPER…… nog veel plezier met praktijkspeuren en vooral genieten.

 

Jayden  

De Cairn Terrier is temperamentvol, intelligent en vasthoudend.  Ze zijn levendig  altijd op zoek naar een avontuur. Ze zijn vriendelijk en aanhankelijk, moedig en onverschrokken. De Cairn Terrier houdt van spelen en aanbidt stimulatie. Ze zijn loyaal en alert en hebben een ondeugende karakter. Onze Cairn  heeft een speciale affiniteit voor kinderen als hij die ziet beweegt zijn lijf van kop tot staart …..van aai me dan ik ben leuk. Onze Jayden is een lieve vrolijke clown, je moet altijd lachen om hem. Het is goed dat (zijn baas) Michel humor heeft en heel veel geduld, maar dat zijn we wel gewend want hij is onze 4e Cairn terrier. We zijn helemaal weg van dit ras en hopen ook nog lang te mogen genieten van deze kleine……donderstraal.

So cute  we love him

Chucky   

Waar zullen we eens beginnen met kleine Chuckymucky Chucky is de jongste Cairn terrier van Corrie en Michel. Ze hebben veel liefde voor het ras en zodoende hebben ze er 3. Michel traint fanatiek al jaren in de behendigheid, maar Chucky is wel een grote uitdaging geweest. Een echte Cairn en dus een tikje eigenwijs. Een training hebben; 2 sprongen mogen doen en dan zat het er weer op. En dit was niet 1x haha Chuckymucky was een volhouder, maar Michel ook en kijk eens aan! Ze gaan als een speer! En wat een mooi team samen. Ze zullen het nog ver schoppen in de behendigheid en we genieten om naar deze combinatie te kijken! Geduld wordt beloond ! Dus Michel Lekker doortrainen en tja soms komt het Cairn gedrag even naar boven, maar dat mag de pret niet drukken .. En Corrie is trouw met haar koekjes. Dus zeker niet mee stoppen Corrie dat is kleine Muck nu gewend.

Spicky     

Vandaag zetten we Spickey in het zonnetje.
Spikey is de middelste cairn terriër van Corrie en Michel .
Spikey heeft ook fanatiek in de behendigheid gelopen wat hij ook erg graag deed nu met zijn ruim 10 jaar is hij al even met pensioen qua sport, Maar geniet volop van het lekker wandelen wat hij heerlijk alleen kan vind hij zelf. Overal snuffelen en lekker rollen in het gras! Hij word heerlijk verwend met koekjes en lekker hond zijn. Ik denk dat hij geen beter huisje kan hebben als bij Corrie en Michel........

Nicky

Nicky was een unieke Cairn Terrier voor Corrie en  Michel. Ze kregen hem toen hij rond de 10 weken oud was. Hij was de laatste over van het nestje. En wat was het een kleine held! Een echte Cairn Terrier. Samen met Michel heeft hij ook fijn in de hondensport gelopen. Thuis was hij de roedelleider. Alle Cairn pups van Corrie en Michel heeft hij opgevoed. Dat kon hij super! Zelfs op zijn oude dag maakte kleine Jayden het bij hem niet klaar. Nicky heeft hem nog de normen en waarden in hondentaal geleerd! Na bijna vijftien jaar heeft Nicky nu zijn rust gevonden. Wat een leeftijd! En wat heeft hij een warm huisje gehad met heel veel liefde.

Corrie en Michel, heel veel sterkte met het verlies van jullie trouwe vriend Nicky.

 

May-Be   

May-Be is een Australian Sheperd ± 11 maanden.

May-Be woont bij Anita Seuren de moeder van (Kim de Vrieze) die deze leuke sociale hond gefokt heeft. Maar het is ook een beetje onze May-Be, wij zijn regelmatig naar het nestje komen kijken dus mochten al vrij vroeg van deze pup genieten. Ook hebben we samen de puppy cursus en de gehoorzamehond 1 gevolgd.

En nu doet deze jonge dame samen met Kim de pre-agility bij ons. We gaan het rustig aan doen, totdat ze helemaal is uitgegroeid, maar ze doet alles zo makkelijk en het is een lust om haar te zien werken, en wat is deze DIVA snel. Ze vormen nu al een hecht team. We hopen dat we nog lang mogen genieten van deze heerlijke hond….. ze heeft een speciaal plekje in ons hart.

Kiwi    

Australian Shepherd ( Kiwi) is een middelgrote hond. Het is een alerte, levendige verschijning die soepel beweegt en wendbaar is. Omdat de Australian Shepherd een actieve hond is  zoekt hij naar een sportieve, actieve eigenaar. Een Aussie moet dagelijks lekker los kunnen rennen of zwemmen en naar hartenlust kunnen snuffelen en spelen met zijn baas. Daar heeft  Kwi  het mee getroffen  hij  mag mee op vakantie en zelfs op de hun trouwdag was Kiwi erbij. Hoe leuk is dat! Sinds kort heeft Kiwi er ook nog een maatje bij genaamd Ice een  herplaatser ook een Aussie en dat gaat super goed. Kiwi en haar vrouwtje Liek trainen sinds enige tijd bij ons  behendigheid. Die 2 passen super goed bij elkaar, beide uitbundige…vrolijke types. Dat stralen ze alle twee uit als ze bij de behendigheid hun parcours lopen.  Het vrouwtje is nooit teleurgesteld in Kiwi, maken ze een foutje dan proberen ze het  gewoon opnieuw  ze zal Kiwi altijd belonen…….wat zijn jullie gegroeid. ..........  SUPER TEAM.

Liek  en  Kiwi  blijf  zo  doorgaan  wij  genieten  van  jullie  positiviteit


Roxy   

De Australische Kelpie is ontwikkeld in Australië in 1870 en is een heerlijk ras die bekend staat om hun sterke natuurlijke instinct om te bewaken en te hoeden Dit ras bezit scherpe zintuigen en heeft een alerte uitdrukking. Australische Kelpie's. zijn uiterst wendbaar en hebben onuitputtelijke energie. Roxy is de jongste hond van Cees en Jolanda en dat hij snel en wendbaar is, is duidelijk terug te zien in de behendigheid. Wat is Roxy toch een kanjer…..RAKET Cees weet niet half hoe goed Roxy is . Op de training zeggen zijn mede cursisten met een geintje hij is buitenaards (niet van deze planeet) Maar wat is hij blij met Roxy ze zijn een echt team. Als ze klaar zijn met een rondje behendigheid springt Roxy in Cees zijn armen en dan zegt Cees…. goed gedaan jongen dat is dan zijn beloning. Leuk om te zien. Wij zijn kei trots op jullie en hopen dat jullie samen nog veel plezier in de behendigheid mogen beleven.......


Rebel    

Rebel is een Australian Cobberdog (voorheen Australian Labradoodle) is een hypoallergene hond met een niet-verharende vacht, speciaal gefokt voor astmatische en allergische mensen met een hulpvraag. Ze kunnen ook therapiehond, leeshond of bezoekhond worden. Deze honden hebben een sterke “will to please” en zijn makkelijk te trainen. ....Zijn baasje  Henry is helemaal gek op Rebel, als ze hun beurt af moeten wachten liggen ze vaak samen op het gras te kroelen …geweldig om hen samen zo te zien. Het is een echt team geworden en wat zijn ze beide gegroeid in de behendigheid. Het vrouwtje komt ook elke training kijken en wat is ze trots op haar mannen.

Maar dat mag ze ook zijn want het is heerlijk om met die twee te werken…..


Mac   

Mac is een Cavalier King Charles-spaniël, hij is de jongste spruit van Frans en Marlies. Het is een echte gezelschapshond hij vindt het fijn om mensen om zich heen te hebben. Ze hebben een redelijke zachte vacht en lange oren een echt fotomodel. Maar het is ook een geweldig hondje voor de behendigheid wat wil Mac werken voor zijn baasje. Frans en Mac halen het beste in elkaar naar boven het is zo leuk om ze samen te zien lopen het plezier spat ervan af.
Het vrouwtje van Mac vindt het ook prachtig ze is een trouwe supporter.
Maar zeg nou zelf wie smelt er niet voor dit guitige koppie….


Senna     

Vandaag zetten we Senna in het zonnetje het is een Friese Stabij. Stabijs zijn erg onderzoekend een leuke eigenschap, maar tegelijk kunnen ze er ook door in de problemen komen. Haar baasje heet Petra en heeft Senna geweldig opgevoed. Senna is een vriendelijke hond en kan het met iedere hond goed vinden. Het zijn oorspronkelijk jachthonden, maar Petra is de uitdaging aangegaan om behendigheid te gaan doen. Je ziet er weinig in dit circuit. Petra had nog geen enkele ervaring in de behendigheid, maar ze zijn enthousiast erg fijn om mee te werken. Ze hebben samen nog veel te leren maar als ze met deze inzet doorgaan gaat het wel goed komen. Ze zijn beide een gezellige aanwinst bij onze hondenschool.


Nola   

Nola ís eigenlijk een beetje een zonnetje. Het is zo’n hondje dat achter je ogen probeert te kijken. Zo’n hondje dat, zonder opdringerig te zijn, ongelooflijk haar best doet om te begrijpen wat haar mensen van haar willen. Als ze naar je kijkt, smelt je meteen voor haar. Ze kruipt zo vanaf het begin recht je hart in. Je probeert haar duidelijk te maken dat het goed is en dat ze ook best even niet op je hoeft te letten en gewoon een beetje ondeugend pupje mag zijn. Gelukkig heeft ze dat gisteren dan ook fijn even gedaan. Lekker tikkertje spelen met Teddy. Gelukkig… Nola kan ook stout zijn. Wat een opluchting…
Nola is een erg mensgericht hondje dat het liefst heeft dat alles en iedereen bij elkaar blijft. Ze vindt het lastig als er iemand van haar ‘roedel’ opeens een andere kant uit gaat. Daarom houdt ze iedereen zo goed mogelijk in de gaten en is het nog niet zo makkelijk voor haar om te ontspannen. Gelukkig heeft ze een baasje dat in alle rust spelenderwijs met haar werkt. Een baasje met humor en heel veel geduld. Nola is echt op de juiste plek gekomen in een hele fijne, bijzondere familie, waar ze alles kan leren wat voor haar fijn en belangrijk is. Geniet maar van haar. Zij geniet van jullie.


Olly   

Olly is een enthousiast, vriendelijk en lief beestje. Zijn baasjes zijn weg van dit ras (King Charles-Spaniël ) ze hebben drie van deze blije dreumesen. Olly doet het erg goed in de behendigheid komt ook door het baasje….. Frans is een doorgewinterde behendigheidsloper. Ze lopen altijd met veel plezier dat stralen ze echt uit op het veld. Baasje kan alleen niet zo goed tegen de warmte en dat is jammer, vandaar dat ze zich regelmatig afgemeld hebben deze zomer. Maar nu hebben ze er weer zin in en lopen weer als een trein. Het is een leuk team, we hopen dat ze samen nog veel plezier mogen beleven van de behendigheid.
Ga lekker door en geniet van jullie maatje….. Dikke knuffel voor Olly.

 Bandit   

Deze vrolijke vriend gaat als een trein. Dat is voornamelijk te danken aan de inzet van zijn fantastische baasje. Het is niet allemaal vanzelf gegaan en er zijn heus weleens dalen geweest, maar Sandra heeft haar schouders eronder gezet en begrepen dat het even niet om het resultaat gaat, maar om het plezier. Vanaf dat moment zijn deze twee gaan groeien. Sandra is gaan stralen en Bandit wil alles voor haar doen. Ze zijn de voortrekkers in hun groepje geworden. Wie had dat gedacht. Bandit is een hele jonge hond en natuurlijk mag hij af en toe kwajongensstreken uithalen. Dat maakt hem nu juist zo innemend. Deze twee zijn elke week sterker aan het worden. Ze groeien steeds meer naar elkaar toe. Ik kan voor deze geweldige combinatie en deze prachtige vriendschap alleen maar een hele diepe buiging maken en ik weet dat ik daar niet de enige in ben!


Johnny   

John is een rustig, vriendelijk hondje. Een plezier om in de les te hebben. Als hij al kan blaffen… ik heb het nog niet gehoord. Hij is net zo vriendelijk als zijn baasje. Dit is echt een hondje dat absoluut niet met harde hand aangepakt moet worden. Er is geen hond op de school waar John het niet mee kan vinden. Hij heeft een heel bijzonder sociaal karakter. Ik denk dat Karin hem overal mee heen kan nemen. Wat een mooi dier is dit… Je bent vrijwel meteen onder de indruk van zijn intelligente, iet wat melancholische blik. Prachtig is hij om te zien. Een schilderij waardig. Met tegenzin neem ik straks afscheid van John en zijn baasje, als ze de behendigheid in gaan. Maar ik ben er van overtuigd dat John het prachtig gaat vinden om weer nieuwe dingen te leren. Want hij vindt het heerlijk om te werken met zijn baasje. Dat is John dan ook helemaal waard. Samen met zijn baasje nieuwe stappen zetten en weer een heleboel nieuwe avonturen beleven. Ik hoop deze twee nog heel lang op de school mee te mogen maken!


Kayleigh    

Vandaag zetten we Kayleigh in het zonnetje. Een zonnetje te maken voor deze prachtige hond is niet zo moeilijk. Er wordt weleens gezegd dat de hond en de baas op elkaar gaan lijken. Nou daar boft Kayleigh dan maar weer mee. Ze is al net zo zacht, lief en gevoelig als haar vrouwtjes baasje. (Al ken ik haar mannetjes baasje natuurlijk niet…) Wat een vriendelijke hond is dit. Maar ze heeft wel een beetje steun nodig in de wereld want die kan op haar nogal eens als overweldigend  en gevaarlijk overkomen. Dan is het zaak voor het vrouwtje om net te doen alsof ze heel stoer is en er niets aan de hand is. Dat is niet altijd even makkelijk voor Bea, want zij is immers twee precies hetzelfde als Kayleigh…

Soms vraag ik me af of het woordje ‘boos’  in het woordenboek van Bea voorkomt. En dat  stralen deze twee dan ook heel mooi uit. Vrede, Vreugde en Liefde is al wat telt in de wereld. Bea en Kayleigh zijn daar een prachtig voorbeeld van!

 


Jumper        

Jumper is een Shelty van 9,5 jaar een leuk en enthousiast hondje, hij loopt met zijn vrouwtje Ton van Poppel.  Ze is een van onze oudste leden maar ze lopen samen nog erg leuk, echt een team. Binnen kort hebben we een wedstrijd en daar hebben ze zich ook voor ingeschreven, met de woorden de oudjes doen ook mee.  Dat waarderen wij echt wel, met de wetenschap dat ze altijd erg zenuwachtig is op een wedstrijd.  Maar ze doen echt niet onder voor de jongere generatie ze lopen wel wat minder hard, maar meestal zijn ze wel foutloos.  Ze hebben in de loop der jaren al heel wat prijsjes gewonnen.  Wij (Michel en Corrie) genieten geweldig van deze combinatie en hopen dat ze samen nog een tijdje aan de Agilty mee kunnen doen XX Corrie

 


Kajsa   

Kajsa is een Australian Sheppard van 1 ½ jaar oud, super leuke hond.

Ruim een half jaar geleden zijn Kajsa en haar baasje Per bij onze hondenschool gestart met de eerste stappen in de behendigheid. Beiden hadden geen ervaring in de behendigheid, voor mij natuurlijk een mooie uitdaging om deze combinatie wegwijs te maken in de hondensport.

Mede door zijn enthousiasme en doorzettingsvermogen hebben Per en Kajsa veel vooruitgang geboekt, Per doet er dan ook alles aan om b.v. de diverse toestellen aan te leren. B.v. de paaltjes worden in de huiskamer, met behulp van potten, pannen, en toiletrollen aangeleerd. En het resultaat mag er dan ook zijn, de eerste zes palen zijn afgelopen week genomen, grote klasse.

Ik hoop ook dat wij nog lang mogen genieten van deze leuke combinatie……. ga zo door

 


Lynn     

Ook Lynn en Marja zijn voor elkaar gemaakt. De zachtheid van het baasje is duidelijk ook terug te zien in Lynn. Lynn is in alles zacht en vriendelijk. Ook in het opspringen en in haar ondeugendheid. Dat maakt het wel eens lastig voor de juf en Marja, want daardoor vind je al gauw alles goed. Als Marja met haar werkt, zie je twee hartjes in haar ogen. Lynn is onweerstaanbaar. Zo mooi om te zien… Als Lynn tegen je op springt voel je het nauwelijks, je voelt een soort zachte aai tegen je aan die je graag terug geeft. Lynn is het hondje dat je laat glimlachen zodra je haar ziet. Lynn is  een hondje dat al heel snel met haar serieuze koppie in je hart dringt. Het is het hondje dat bij mij op de bank zou mogen als ik een bank had en hoogstwaarschijnlijk ook op bed… Het is het hondje dat je alleen maar kan laten glimlachen bij een vriendelijke, stoute streek. Ik kan mij niet voorstellen dat Lynn ook maar iets zal vernielen in huis, ze is zacht in alles. Maar ja… ze heeft me behoorlijk om haar pootjes gewonden… Heel veel geluk met dit prachtige lieve dier! 

 


Binky   

Saskia met Binky, deze combinatie is dit voorjaar begonnen met behendigheid.

Saskia heeft zich goed ingelezen in de sport, en heeft inmiddels al heel wat trainingsuren achter de kiezen. Binky is een Jack Russel van twee jaar, in het begin liep Binky nog wel eens weg, maar met de tijd is Binky zich toch gaan concentreren op het spelletje, maar het is en blijft natuurlijk een Terrier en blijft zijn streken houden. Maar je kiest niet voor niets een Terrier, ook Saskia heeft eens aangegeven “er moet iets in zitten”. Je ziet deze combi met grote stappen vooruit gaan. Saskia heeft zelfs de paardensport op de tweede plaats gezet dus dat zegt toch veel over de inzet van Saskia.

Kortom een leuke jonge combinatie waar wij heel blij mee zijn, bij Samen Werken.

Die komen er wel veel plezier met je lekker stoer ventje……..Binky.


Kate    

Renée is een van de doorgewinterde behendigheidsmensen die zich al jaren bezig houdt met de sport. Renée loopt op dit moment met Kate, een Mini Aussie, Kate is een bijzonder gedreven en super snel hondje. Kate is een jonge hond die haar eerste stappen gezet heeft in het wedstrijdcircuit. Renée is dan wel een snelle Border Collie gewend, maar met Kate heeft zij toch haar handen vol, de resultaten bij de wedstrijden laten wel zien dat er vooruitgang geboekt wordt. In de loop van de tijd zijn deze twee een eenheid geworden, en alle energie en tijd die in de trainingen gestoken worden vertalen zich in steeds beter wordende resultaten bij de wedstrijden. Ik ben er van overtuigd dat Renée met haar “Rooie” ver gaat komen in de behendigheid. Maar al diverse malen aangegeven, het plezier in het werken met je hondje is het aller belangrijkste en Renée heeft plezier in het werken met Kate dit is voor iedereen duidelijk zichtbaar. Blijf lekker genieten van jou snelle “Rooie” het is een toppertje.

 


Otis      

Dit lieve zachte beertje is misschien wel het meest rustige Tollertje dat ik ooit heb gezien. Alles wat hij uitstraalt is zachtheid, rust en vriendelijkheid. Prachtig hoe de baasjes perfect bij dit mooie diertje passen. Otis is regelmatig in dromeland op de hondenschool of gaat rustig op zijn gemak lekker een beetje liggen chillen terwijl er eigenlijk ‘gewerkt’ moest worden. Maar ach, wat geeft het, gelukkig heeft hij een huisje gevonden waar zij dat prima vinden en hem laten zoals hij is.  Hij wordt nooit opgejaagd. Ik heb nooit een baasje gezien dat ongeduldig werd en vond dat het wat sneller moest. Cornelien en Dennis genieten van deze schat en dat stralen zij elke keer opnieuw weer uit. Wat mooi dat jullie elkaar in deze wereld  zijn tegen gekomen. Een genot om te zien!Brianne   

Brianne is een aussie van Wim en Wil van dongen, dat is toch wel het ras waar hun voor zijn gevallen. Ze hebben er diverse gehad en nu hebben ze weer zo’n kanjer. Ook zijn ze altijd bezig om de hondjes wat te leren maar wel op een positieve manier. Wim heeft met al zijn honden goede resultaten bereikt er zijn veel prijzen behaald. Met Brianne eerst de gehoorzaamheid in en ook speuren doet ze geweldig. Maar nu toch weer voor de behendigheid gekozen het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Er is veel verandert in de loop der jaren wat qua aanleren van de behendigheid maar ze pakken het samen goed op, het is een leergierig hondje. In die korte tijd dat ze nu behendigheid doen, gaat het al super goed het is een echt team . Die twee komen er wel, een erg leuke combinatie.

Fijn om mee te werken…… trots op die kleine rooie.


Snowy   

Snowy is een Border-Collie die al enige tijd behendigheid loopt, samen met Claudia. Ze gaan samen naar diverse wedstrijden, ze lopen in de C klasse bij de FHN en Raad van Beheer. Bij de trainingen kun je zien dat deze combi helemaal op elkaar zijn ingespeeld, dit uit zich dan ook in de behaalde prijzen die Claudia en Snowy mee naar huis hebben gesleept. Het is prettig werken met dit tweetal, en laten we hopen dat Snowy nog velen jaren meekan in de sport wat dat verdiend hij …..die knapperd!!!!!


Jessy    

Jessy is een Mechelse herder en één van de jonge honden binnen onze vereniging, Carool is een man die al vele jaren bezig is met de hondensport, in het verleden is hij ook actief geweest in de Agility, heeft politiehonden opgeleid en ook in de gehoorzaamheid heeft Carool zijn sporen verdiend. Jessy is actief in de behendigheid en gehoorzaamheid.

Hetgeen wat aangeleerd wordt in de gehoorzaamheid, komt ook goed van pas in de behendigheid. Jessy laat in al haar bezigheden zien dat zij een werklustig en leergierig hondje is, pakt de haar aangeboden oefeningen snel op en wil heel graag werken voor haar baasjes, en nog het aller belangrijkste is dat zij hier plezier in heeft. Ik ben ervan overtuigt dat Carool ook in de behendigheid veel gaat bereiken met Jessy,  blijf lekker door trainen met Jessy en geniet van deze heerlijke hond.


Beauty     

Quirijn van Dongen traint al geruime tijd met Beauty, een border collie

Beauty is, zoals wij dat noemen, een lease hond dus niet Quirijn zijn eigen hond. Dat maakt het voor Quirijn zeker niet makkelijk, komt nog bij dat de eigenaars van Beauty ook behendigheid trainen.

En nog een bijkomstigheid is dat er met Beauty voor aanvang van elke training enkele oefeningen gedaan moeten worden, dit op advies van zijn therapeut, Quirijn is hier heel consequent in en petje af je moet het toch maar doen. Je kunt hier uit concluderen dat Quirijn staat voor verstandig en verantwoord trainen.

Ook is het bijzonder knap wat Quirijn al bereikt heeft met Beauty, want probeer maar eens een band op te bouwen met een hond die je maar 1x in week ziet. Maar alle lof voor Quirijn hij doet het super goed.

Leuk dat ook jij bij ons bent komen trainen, het is fijn om met jullie te werken.

Ga lekker zo door…… jullie doen het super    


Rebbel    

Baasje Els heeft wel iets over zich afgeroepen toen ze de naam Rebbel koos, en gezien de betekenis van Rebbel… ‘kletser’, ‘Oproer maken’… En dat kan Rebbel nog al eens waarmaken
Rebbel vindt het moeilijk als zijn vrouwtje te ver van hem vandaan is en dan komt de betekenis van zijn naam helder en duidelijk tot uiting. Er word met klare taal verkondigt dat het echt niet de bedoeling is dat het vrouwtje uit zicht is. Maar ach, we hebben nog e...en heel leven voor ons en als we veel aandacht gaan besteden aan de rust en de aandacht voor Els, dan komt het toch helemaal goed. De band is overduidelijk en het plezier ook en dan ben je toch al halverwege..? Jullie kunnen zo’n immens veel plezier maken in dit honden/mensenleven als je je goed realiseert wat jullie het toch maar met elkaar hebben getroffen. Heel veel geluk toegewenst en dat lacht jullie toe..!


Sara    

Saar is een Cairn Terrier van 2,5 jaar oud.
 
Zij is een van onze beginnende hondjes, haar baasje Jan Broos heeft wel de nodige ervaring met de Cairn Terrier en de behendigheid maar toch wordt Jan regelmatig verrast door de streken van Saar bij de trainingen.
Saar is een levenslustig en leergierig hondje, werkt hard bij de trainingen. Wel wil zij nog ondersteund worden door Jan, als de aanwijzingen richting Saar niet duidelijk genoeg zijn maakt zij dit duidelijk door Jan in de handen of benen te bijten. Enkele weken geleden was Jan niet helemaal duidelijk waardoor Saar Jan even in de kuiten beet, Jan riep verontwaardigd “zij bijt mij en dat vind ik niet prettig”. Daarop heb ik Jan uitgelegd wat Saar eigenlijk duidelijk wou maken, nu is het voor Jan ook duidelijk wat Saar wil zeggen met deze actie.
Ook Jan en Saar zie je groeien in de behendigheid, Saar heeft wel eens haar moment van “ik ga mijn eigen ding doen” (vooral als  Corrie de bak inkomt) maar wanneer het moet staat Saar klaar om haar “mannetje” te staan bij de training. Jan groeit steeds meer in zijn rol van handler wordt steeds duidelijker richting Saar, waardoor deze combi leuke dingen laat zien.
Daarom Jan, ga zo door met Saar en heb vertrouwen in haar, jullie gaan nog een heel eind komen op deze manier.
Kei leuk hondje die Saar.

Bodhi    

Bodhi zet ik vandaag met heel mijn hart in het zonnetje. Samen met Ellen ben ik haar ongeveer 8 jaar geleden gaan halen bij de fokker. Vanaf dat moment was het ‘aan ’ tussen Bodhi en mij. Dat gaf af en toe weleens problemen want Bodhi is nogal eens tegen mijn lip aan gesprongen. Wat een enthousiaste hond is dit toch… Lijkt ze op haar baasje.. ik dacht het misschien wel. Alle twee kleine hartjes. Niet te ruw aanpakken en alle twee gelukkig als zij liefdevolle en begripvolle mensen tegen komen. Genieten is het van het genieten van deze twee schatten. Ik hoop dat jullie nog heel erg lang van elkaar kunnen blijven genieten. Dikke knuffel Bodhi, je maakt jou mensenvriendin zo ongelooflijk gelukkig!

 


Bolt   

Deze week gaan wij Boldi in het zonnetje zetten.

Bolt een grote knuffelbeer, met een klein hartje. Staat altijd klaar om een knuffel te ontvangen om dan vervolgens lekker uit zijn dak te gaan, poten stampen en zijn achterwerk in de ronde gooien, genieten met volle teugen.

Er is al meerdere keren van Bolt geroepen “die is te lomp om behendigheid of Hoopers te trainen. Maar niets is minder waar, door de vasthoudendheid van Kim in de trainingen hebben zij al een respectabel niveau bereikt in de sport.

Bij de Asca heeft Bolt tijdens zijn eerste wedstrijd al een aantal prijzen bij elkaar gelopen en heeft de tegenstander doen verbazen met zijn inzet en kunde. Bij de eerste officiële FHN wedstrijd heeft hij ook leuke stukken laten zien, ook minder mooie stukjes maar ook dat hoort bij de sport, overkomt ons allemaal, en geloof me de resultaten gaan verbeteren.

Maar hoe dan ook het blijft een lust om te werken met deze combi, en Kim, blijf vertrouwen en geloof houden in je rooie beer het gaat goed komen met jullie……We love that cute Red


Roos    

Deze week zetten wij Roos, de Bordercollie van Monique en Lars, in het zonnetje.

Roos heeft, door een oude blessure, beperkingen in de behendigheid. Maar met de werklust van Roos is helemaal niets mis, het is een zeer gedreven hondje dat ondanks haar beperkingen graag wil werken voor haar baasje Monique. En de ervaring die Roos heeft in de behendigheid komt nu goed van pas om de “onervaren” Monique op weg te helpen, regelmatig wordt Monique door Roos door het parcours geleidt en geeft zij aan “zo gaan wij het doen”.

Daarom zie je maar weer dat de behendigheid gelopen wordt door de combinatie, Monique en Roos blijven van elkaar leren, en beleven zichtbaar met veel plezier van het uurtje samen trainen.

Het is heel fijn te zien dat Roos, ondanks haar beperkingen, toch nog de gelegenheid krijgt van Monique en lars om bezig te zijn in de sport. Daarom, Monique en Lars, hoop ik dat jullie nog veel plezier en gezonde jaren gaan beleven met Roos.Tess    

Zoals wij zo vaak zien is Tess een zeer gedreven bordercollie die met veel plezier bezig is met de hondensport, met name de behendigheid. Tess is een slim en gedreven hondje, daagt Claudia regelmatig uit om alles uit de kast te halen om haar bepaalde technieken aan te leren

Al enkele jaren is Claudia met de behendigheid bezig, in de tijd dat Targo, ook een bordercollie van Claudia, in de behendigheid actief was had zij haar handjes vol om haar aandacht te verdelen tussen Targo en Tess. Jammer genoeg heeft Targo een blessure opgelopen en moest gedwongen gaan stoppen met de sport.

Dit heeft wel tot gevolg gehad dat nu alle aandacht en inspanningen in de trainingen en wedstrijden naar Tess uitgaan.

Regelmatig zijn Claudia en Tess te vinden bij wedstrijden, trainingen dit alles om op een hoger niveau te komen. Maar de inzet wordt wel beloont, wij zien Claudia en Tess groeien in de sport.

Daarom Claudia, ga door op de manier zoals je nu bezig bent, en blijf genieten van de sport en van je honden.


Dylan    

Dylan vindt de wereld soms een beetje te groot. Dan kruipt hij bijna in de ogen van zijn vrouwtje, Ton van Poppel, om haar te laten merken dat hij toch echt wel een beetje steun kan gebruiken. Dat maakt het moeilijk voor Dylan om naast haar te gaan zitten want potdorie, dan kan hij haar niet aankijken en dat is moeilijk voor Dylan. Dylan zit het liefst recht voor Ton zodat hij in haar ogen kan verdrinken. Zijn vrouwtje heeft een aantrekkingskracht op hem als een magneetje dus als ze een stukje van hem weg is, laat Dylan zijn onrust merken door haar wat onzeker terug te roepen. Je kan goed merken als het goed gaat met Ton, want dan gaat het ook goed met Dylan. Zij is zijn alles en ‘samen werken’ is dan ook zijn lust in zijn leven. Dylan heeft af en toe een bemoedigende blik nodig als er teveel ruimte zit tussen hem en zijn vrouwtje zodat hij meer gaat vertrouwen dat zij er net zo is voor hem als hij er voor haar is. Jullie zijn een prachtige spiegel voor elkaar. Heel mooi om te zien. Samen sterk, samen wat meer de wereld vertrouwen. samen genieten. Zo’n vriendschap zie je maar zelden tussen twee mensen. Ik weet zeker Ton, als je wat meer (zonder woorden) met Dylan praat, ook als je niet bij hem in de buurt bent, hij zal je verstaan want hij luistert altijd naar jou. Koester deze mooie vriendschap…..


Saartje     

Ze was in principe vorige week uit het doosje van San getrokken maar we hadden eerlijk gezegd nog geen foto van haar. Daar we afgelopen zaterdag hoorde dat Saartje 20 feb een jaar word (dus vandaag) zetten we haar nu in het zonnetje, heeft toch zo moeten zijn. Saartje is een leuke Border-Collie, het is werklustig hondje. Zij wordt door haar baasjes Lars en Monique flink bezig gehouden.

Saartje is actief in de gehoorzaamheid en behendigheid, Lars gaat voor de behendigheid. Maar als Lars een keertje afwezig is neemt Monique het graag over. Saartje laat in al haar bezigheden zien dat zij een leergierig hondje is, pakt de haar aangeboden oefeningen snel op en wil heel graag werken voor haar baasjes, en nog het aller belangrijkste is dat zij hier veel plezier in heeft .

Monique en Lars knap wat jullie in korte tijd al bereikt hebben met Saartje, hou dit vol en blijf met veel plezier werken met Saartje. Saartje gefeliciteerd en een dikke knuffel van Samen Werken..


Kibo   

Kibo is een kleine lieve, leuke dondersteen vol met werklust en energie, altijd bezig met het bedenken van katte kwaad en ook Kibo houdt de naam hoog van de Cairn Terriër, deze staan namelijk bekend om het uithalen van kattenkwaad. Kibo is al diverse jaren druk in de behendigheid, en heeft daar al heel mooie dingen bereikt. Met haar ondeugende streken houdt zij haar baasje, Conny, scherp. Het is alom bekend dat de Cairn Terrier niet de hond is om “even” behendigheid mee te gaan lopen, het vraagt extra tijd en energie om dit ras zover te krijgen, maar als alles op zijn plaats is gevallen gaan zij er ook voor en kunnen zij heel behoorlijk met de concurrent wedijveren. Daarom alle respect voor Kibo en Conny, en vooral voor Conny die al enige tijd, geduld en doorzettingsvermogen opbrengt om Kibo op een hoger niveau te krijgen in de behendigheidssport. Conny en Kibo heel veel succes, jullie zijn een leuk team, het belangrijkste heb veel plezier en geniet van elkaar..


Noa     

Noa, een leuke Border Collie die graag wil werken voor het vrouwtje. Noa vormt met haar baasje Nicolien een leuke en leergierige combinatie, de enige die Noa uit haar ritme kan krijgen is Hans, de vriend van Nicolien. Komt tijdens het trainen Hans in beeld dan moet Noa contact zoeken met Hans en staat de behendigheid heel even op de tweede plaats. In de tijd dat Noa bij “Samen Werken” traint zie je steeds weer vooruitgang, daarom Nicolien geloof in jezelf en heb vertrouwen in Noa..


Rocky     

Rocky heeft een vrouwtje dat erg gedreven is in de behendigheid. Rocky is een geweldige lieve hond die je met een zachte hand moet aanpakken, en duidelijk moet begeleiden dan heeft hij alles voor zijn vrouwtje over. Ze zijn goed bezig samen, ze gaan echt stappen vooruit. Aan aandacht heeft Rocky geen gebrek, kroelen en bij het vrouwtje op schoot, lekker mee op vakantie dus hij word lekker verwend. Dus al met al een geweldig team…. Love for life.


Vito  

Vito zit een beetje in mijn hart. Misschien juist omdat zij zo verschrikkelijk haar best doet. Ik zie haar ploeteren met te begrijpen wat er van haar verwacht wordt. Helaas heeft zij een lijntje met een vorig leven waarin zij niet helemaal tot haar recht heeft mogen komen. Om dat zij daar zo verkeerd is begrepen wil ze alles uit dit leven halen en dat is wel eens moeilijk te sturen. Ze denkt af en toe dat ze maar weinig tijd heeft en is daarom soms heel erg druk. Ze wil naar alle vier haar mensenbaasjes luisteren en die spreken nog weleens een ‘andere taal’. Dat is soms moeilijk te begrijpen voor Vito. Vito werkt samen met Trees en gelukkig ziet Trees ook dat Vito alleen maar af en toe de fout in gaat doordat ze te veel en te graag wil. Ze gaan stapje voor stapje vooruit naar een fantastische vriendschap die van alle twee nog al eens een beetje geduld vergt. Trees geeft Vito de kans die zij ooit niet heeft gehad. Wat ben ik trots op deze twee…


Luna   

In het zonnetje Deze week is Luna van Michelle van Gool uit het houten doosje met de lotjes gekomen voor wat extra aandacht, maar ik kan je vertellen dat Luna altijd in het zonnetje staat. Laatst vertelde Michelle me dat ze nog steeds verliefd is op haar meisje, kan ook niet anders want het is een verschrikkelijk leuk hondje. Wel een diva maar dat komt door Michelle ze is altijd bezig met Luna, roze strikjes, roze halsbandje in een roze doek gewikkeld en dan zegt Michelle kijk mijn kleine zeemeermin. Daarbij sporten ze ook nog samen! Al met al een geweldig team. Geniet zolang mogelijk van elkaar wat een liefde.....


Rocky    

Vandaag willen wij Rocky op de voorgrond zetten. Rocky heeft zijn gouden mandje bij Wim, Vroukje en hun zoontje Joris gevonden. Hij had zich geen betere baasjes kunnen wensen. Het zijn echt dierenvrienden. Rocky is een leuk en ondeugend hondje dat heel veel plezier in het leven heeft. Ze zijn net begonnen met agility, Rocky neemt wel eens een loopje met Wim maar dat laat zien dat Rocky zich helemaal thuis voelt met hetgeen wat hem aangeboden wordt, namelijk lekker samen werken zonder druk. Rocky laat nu al heel leuke dingen zien tijdens de trainingen. Komt helemaal goed met die twee, nog veel plezier samen..